Поділитись:

Україна залишає Євро: зіграли внічию з бельгійцями

Середа, 26 червня 2024, 21:40
Україна залишає Євро: зіграли внічию з бельгійцями

Сьогодні, 26 червня, відбувся фінальний матч групового етапу Євро-2024, у групі Е, між збірними Україна та Бельгії. Поєдинок закінчився з рахунком 0:0.

Матч відбувся на MHPArena, в Штутгарті, – пише Футбол.Конкурент.

Перший тайм розпочався на рівних. На 20 хвилині збірна України могла відкривати рахунок. Роман Яремчук сильно пробив у напрямку середини воріт, але Кун Кастельс був готовий до цього удару та впорався з ним. Вже через декілька секунд українці знову пішли в атаку. Отримавши непоганий пас, Артем Довбик пробив з далекою відстані, але м'яч пролетів далеко вбік від правої стійки.

Обидві збірні продовжували створювати нові і нові небезпечні моменти, яким бракувало реалізації. Гра зміщувалася від одної частини поля до іншої.

Потрібно виділити момент, який відбувся на 42 хвилині, коли Роман Яремчук вчергове згаяв можливість забити. Він зміг вистояв у боротьбі з суперниками в штрафному майданчику, але його пас, адресатом якого був Артем Довбик, виявився занадто сильним.

На першій додаткові хвилині Анатолій Трубін врятував ворота збірної України, коли Кевін Де Брюйне отримав передачу на межі штрафного майданчика та пробив у лівий кут воріт, проте на його гляху опинився наш голкіпер.

Другий тайм розпочався з активних дій з боку бельгійців. За перші десять хвилин вони створили декілька потенційно небезпечних моментів. Важливим та водночас трагічним моментом стала травма Віталія Миколенка на 56 хвилині. На заміну вийшов Олександ Зінченко.

До середини другого тайму гра трішки заспокоїлася, схоже команди вирішили перевести дух. На 73 хвилині Анатолій Трубін знову, вже вкотре, врятував збірну України, коли Яннік Карраско отримав пас низом неподалік штрафного майданчика та непогано пробив у нижній лівий кут воріт, проте українець був непробивний.

Важко порахувати скільки достойних моментів згаяла наша національна команда. Українці до останнього намагалися забити цей важливий гол, який забезпечив би їм вихід до плей-оф, проте цього так і не сталося. 

Україна  Бельгія 0:0

Україна: Трубін — Миколенко (Зінченко 58'), Матвієнко, Сваток (Ярмоленко 81'), Забарний, Тимчик — Судаков, Бражко (Степаненко 70'), Шапаренко (Ванат 70') — Довбик, Яремчук (Маліновський 70')

Бельгія: Кастельс — Кастань, Теат, Фас, Вертонген — Тілеманс (Мангала 62'), Онана, Де Брюйне — Троссард (Карраско 62'), Лукаку (Опенда 90'), Доку (Бакайоко 77')

Попередження: Довбик 69' — Фас 43'

Підводячи підсумки у групі Е, маємо наступні результати. У плей-оф виходять Румунія з першого місця та Бельгія з другого відповідно. Доля збірної Словаччини буду залежати від рейтингу ФІФА. Турнір покидає збірна України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів