Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за 26 червня

Середа, 26 червня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за 26 червня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за середу, 16 червня.

Літо у Луцьку на початку 80-х (ретрофото)

Головне у Луцьку: ТОП новин за 26 червня 

Пропонуємо сьогодні здійснити подорож до міста Луцька зразка 1984 року.

Хтось із вас впізнає на фото місто свого дитинства, молодості, першого кохання, а хтось побачить вперше. Чи знали ви, що ще тридцять чотири років тому Луцьк був одним із найбільш зелених міст України. Велика кількість дерев позитивно впливала на чистоту повітря в місті, – пишуть у спільноті «Я люблю Луцьк».

Повертаючись до знайдених світлин 1984 року, варто сказати, що вони були окрасою туристичного путівника для туристів із Польщі. Видання було на польській мові. Опубліковане видавництвом «Мистецтво». Світлини показували тогочасний Луцьк із кращого боку. Бачимо тут замок, костел, готель, ЦУМ і багато фото з парку.

У Луцьку водій Porsche цинічно дрифтував на перехресті

Головне у Луцьку: ТОП новин за 26 червня 

У Луцьку водій автомобіля Porsche дрифтував на перехресті.

Порушення Правил дорожнього руху зафіксували камери спостереження «Центру безпеки міста Луцьк», – повідомляє департамент муніципальної варти Луцької міської ради.

Днями у Луцьку на камери потрапило порушення правил дорожнього руху – водій автомобіля Porsche на транзитній реєстрації здійснив заборонені маневри, зокрема дрифт на перехресті вулиць Рівненської та Авторемонтної.

У Луцьку на ЛПЗ знову «обчистили» клумбу з квітами 

Головне у Луцьку: ТОП новин за 26 червня 

У Луцьку в районі ЛПЗ знову «обчистили» клумбу з квітами. Цього разу камери відеоспостереження зафіксували трьох хлопців, який серед білого дня вирішили нарвати собі оберемки квітів.

Відео з квітковими клептоманом поширили в місцевих телеграм–каналах.

«У Луцьку юнаки серед білого дня прийти під вікна чужого будинку і нарвати оберемки квітів. На зауваження навіть і уваги не звернули», – так підписали відео з камер.

Головні новини Волині:

  • Як повідомили у громаді, життя вірного воїна України із Каменя-Каширського – Валентина Гочачка, 1985 року народження обірвалося 21 червня 2024 року в Харківській області. 
  • Також несподівано зупинилося серце ще одного відважного воїна із Каменя-Каширського – Івана Гембіка, 1994 року народження. Боєць помер 25 червня 2024 року. 
  • З російського полону звільнили двох волинян. Про це повідомив голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко у фейсбуці.  Так з російського пекла на рідну землю повернулися захисник Олександр Володимирович Савчук, 2000 року народження. Військовий з села Марʼянівка Ковельського району був у полоні з липня 2022 року. А також Петро Володимирович Бугайчук, 1973 року народження. Воїн є жителем села Ситниця Луцького району. Він перебував у полоні з лютого 2022 року.
  • На Волині трапився страшний інцидент. 25 червня, ввечері, в одному із сіл Головненської громади, що на Любомльщині чоловік застрелив відпочивальника з Києва. Про це повідомили у поліції   Волинської області. Відомо, що це сталося під час конфлікту та розпивання алкогольних напоїв. Після вчиненого зловмисник сам зателефонував до поліції і повідомив про інцидент.   Поліцейські затримали чоловіка. 

Головні новини країни:

  • У ніч проти 26 червня російсько-окупаційні війська вкотре завдали удару по цивільній інфраструктурі Одеської області. Про це повідомив керівник ОВА Олег Кіпер. Для атаки росіяни застосували балістичну ракету. У промисловому секторі пошкоджено адміністративну будівлю. За даними ОВА, люди не постраждали.
  • Також росіяни 26 червня скинули 500-кілограмову авіабомбу на житловий квартал міста Селидове Донецької області. Внаслідок авіаудару пошкоджено адмінбудівлю ДСНС, 6 пʼятиповерхових та 37 приватних житлових будинків, а також приватний автомобіль. На щастя, постраждалих та загиблих немає.
  • Крім того, війська рф вкотре обстріляли Херсон, поціливши по території гуманітарного штабу. Унаслідок обстрілу пошкоджено приміщення та автомобілі. За медичною допомогою звернулося пʼятеро чоловіків, у них діагностували контузію.
  • Війська рф влучили керованою авіабомбою по приватному сектору в місті Дергачі Харківської області. Як повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, відомо про щонайменше 9 постраждалих. Серед них двоє дітей. 

 

Головне у Луцьку: ТОП новин за 26 червня

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів