Поділитись:

Почався відлік до моменту, коли Україна стане повноправним членом ЄС, – Юрій Погуляйко

Середа, 26 червня 2024, 14:10
Почався відлік до моменту, коли Україна стане повноправним членом ЄС, – Юрій Погуляйко

Вчора відбувся історичний момент для нашої держави – стартував переговорний процес про вступ України до ЄС. Фактично – це відлік до моменту, коли Україна стане повноправним членом Євросоюзу.

Про це написав у телеграмі начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

25 червня у Люксембурзі відбулась перша міжурядова конференція між Україною та ЄС. Загалом процедура передбачає, що під час офіційних переговорів між делегацією країни-кандидата та представниками країн-членів ЄС обговорять та узгодять положення майбутнього договору про вступ до ЄС.

«Ми реалізували цю мрію. Ми вибили це. Переконали й зняли кожен із сумнівів, які були», – такими словами відзначив цю подію Володимир Зеленський.

Юрій Погуляйко підтримав Президента України:

«Повністю згідний, адже за цим стоять тисячі дзвінків та зустрічей, проведених керівництвом держави. Багато умов, які Україна повністю виконала та законів, які були прийняті та запрацювали. Проведена колосальна робота. Україна вже довела, що виконає все, що необхідно, аби бути в об’єднаній Європі», – написав він.

За словами Погуляйка, тепер питання лише в технічній роботі й адаптації української системи до ЄС, а також у політичній волі Європи. Також голова ОВА висловив особливу вдячність партнерам, які підтримують та раді бачити Україну у європейській спільноті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів