Поділитись:

Встиг повернути: у Луцьку легковик ледь не збив дитину на переході (відео)

Середа, 26 червня 2024, 13:17
Встиг повернути: у Луцьку легковик ледь не збив дитину на переході (відео)

У Луцьку легковик ледь не збив дитину, яка переходила проїжджу частину по пішохідному переходу.

Відео опублікували на фейсбук-сторінці департаменту муніципальної варти Луцької міської ради.

Інцидент стався 23 червня, близько 18:20, на вулиці Шевченка у Луцьку.

«Завдяки камерам відеоспостереження було зафіксовано, як водій автомобіля марки Volkswagen (...) ледве не здійснив наїзд на дитину, яка переходила дорогу по нерегульованому пішохідному переході», – йдеться у коментарі.

На записі видно, що легковик у правій смузі зупинився, аби пропустити дитину, в той час, як водій «фольксвагена» не зупинив авто, хоч і встиг зреагувати та повернути наліво, виїхавши на «зустрічку, якою, на щастя, ніхто не їхав.

У мунварті нагадують, що на нерегульованих переходах пішоходи мають перевагу в русі перед транспортними засобами з моменту, коли вони ступили на перехід. Водій транспортного засобу обов'язково повинен своїм маневром показати пішоходам, що він дає дорогу, тобто знизити швидкість, якщо цього достатньо для того, щоб дати дорогу або зупинитися. Забороняється здійснювати об'їзд пішохода, який перебуває на пішохідному переході незалежно від відстані між ним і транспортним засобом, а також збільшувати швидкість з метою «проскочити» перед пішоходом, який ступив на нерегульований пішохідний перехід.

Встиг повернути: у Луцьку легковик ледь не збив дитину на переході (відео)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів