Поділитись:

Літо у Луцьку на початку 80-х (ретрофото)

Середа, 26 червня 2024, 11:15
Літо у Луцьку на початку 80-х (ретрофото)

Пропонуємо сьогодні здійснити подорож до міста Луцька зразка 1984 року.

Хтось із вас впізнає на фото місто свого дитинства, молодості, першого кохання, а хтось побачить вперше. Чи знали ви, що ще тридцять чотири років тому Луцьк був одним із найбільш зелених міст України. Велика кількість дерев позитивно впливала на чистоту повітря в місті, – пишуть у спільноті «Я люблю Луцьк».

Повертаючись до знайдених світлин 1984 року, варто сказати, що вони були окрасою туристичного путівника для туристів із Польщі. Видання було на польській мові. Опубліковане видавництвом «Мистецтво». Світлини показували тогочасний Луцьк із кращого боку. Бачимо тут замок, костел, готель, ЦУМ і багато фото з парку.

В туристичному путівнику також розповідалось про те, що в готелі «Україна» знаходиться ресторан, де можна спробувати традиційну горілку з перцем, великий асортимент кримських та закарпатських вин. Також тут була одна із найкращих кухонь в місті, страви були здебільшого традиційні українські, адже саме їх хотіли найбільше скуштувати туристи з інших країн.

Туристам рекомендувалось приїздити до Луцька весною та влітку, коли місто потопає в цвіті та зелені. Також в цей період в місті відбувається багато фестивалів та заходів, які можуть бути цікаві іноземцям.

Отож, пропонуємо і вам переглянути кольорові світлини Луцька початку 1980-х років.

Тетяна Яцечко-Блаженко

Літо у Луцьку на початку 80-х (ретрофото)Літо у Луцьку на початку 80-х (ретрофото)Літо у Луцьку на початку 80-х (ретрофото)Літо у Луцьку на початку 80-х (ретрофото)Літо у Луцьку на початку 80-х (ретрофото)Літо у Луцьку на початку 80-х (ретрофото)Літо у Луцьку на початку 80-х (ретрофото)Літо у Луцьку на початку 80-х (ретрофото)Літо у Луцьку на початку 80-х (ретрофото)Літо у Луцьку на початку 80-х (ретрофото)Літо у Луцьку на початку 80-х (ретрофото)Літо у Луцьку на початку 80-х (ретрофото)Літо у Луцьку на початку 80-х (ретрофото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів