На Волині побільшало підприємців-спрощенців

П'ятниця, 21 квітня 2017, 09:40

За підсумками І кварталу 2017 року на Волині зареєстровано платниками єдиного податку на 1845 підприємців-фізичних осіб більше проти аналогічного періоду минулого року.

Якщо станом на 1 квітня 2017 року в органах ДФС у Волинській області перебуває на обліку 22 977 платників єдиного податку підприємців – фізичних осіб, то на 1 квітня 2016 року в області обліковувалося 21 132 таких суб'єктів господарювання, – інформує ГУ ДФС у Волинській області.

"Серед першочергових чинників збільшення платників єдиного податку серед підприємців – фізичних осіб – координація зусиль фахівців ДФС, представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування у напрямку легалізації підприємництва, насамперед на ринках області. Разом з тим, чимало громадян дійсно започаткували свою справу та стали відповідальними платниками податку", – зазначила начальник Головного управління ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Тим часом, як свідчить аналітика ГУ ДФС у Волинській області, саме підприємці – фізичні особи, котрі працюють в умовах спрощеної системи оподаткування, збільшили сплату єдиного податку в І кварталі 2017 року на 67,7 відсотка. Зокрема, за підсумками січня-березня цього року до місцевих бюджетів сплачено 65,9 мільйона гривень єдиного податку саме підприємцями – фізичними особами.