Поділитись:

Лучанам розповіли, як грітися у квартирах без опалення

П'ятниця, 21 квітня 2017, 09:11
Лучанам розповіли, як грітися у квартирах без опалення

Завершення опалювального сезону стимулює до енергозбереження, адже на вулиці холодно, а грітися потрібно.

Щоб навчити лучан на третину економити енергетичні ресурси у побуті, Громадянська мережа ОПОРА розповіла про правила заощадження води, електроенергії та тепла. Інформаційна зустріч "Енергозбереження вдома: як зберігати тепло та економити бюджет" відбулася 19 квітня.

Представники ОПОРИ порадили контролювати споживання ресурсів: завжди вимикати світло, не лишати пристрої в режимі очікування, адже вони споживають стільки ж електрики, як і під час повноцінної роботи, обирати прилади лише найвищих класів енергоефективності А+ та А++.

Декілька порад стосувалось й збереження тепла в оселях. Варто слідкувати, щоб тепло не виходило крізь шпарини та відчинені вікна. Для цього можна заклеїти вікна клейкою стрічкою (це допоможе підвищити температуру на 4-5 °С). Якщо у власників квартир чи будинку індивідуальне опалення, можна встановлювати оптимальну температуру +18-+20 °С. А для тепла і комфорту краще одягнути вдома теплі шкарпетки, светр та штани.

Активісти поділилися й іншими цікавими фактами. Наприклад, п'ятихвилинний душ допомагає заощадити близько 400 літрів води на тиждень. Для постійної економії варто встановити аераторну насадку на крани, вчасно усувати несправності сантехніки та чистити зуби зі склянкою води. А при пранні варто повністю завантажувати пральну машину.

Окрім того, під час інформаційної зустрічі обговорили можливості залучення фінансової підтримки для здійснення термомодернізації багатоповерхівок. Представники ОПОРИ наголосили, що цього року мешканці мають змогу отримати відшкодування від Програми "Теплі кредити".

Насамкінець учасники зустрічі отримали інформаційні матеріали, підготовлені за підтримки Проекту USAID "Муніципальна енергетична реформа в Україні".

Надрукувати
мітки:
коментарів