Забирають майбутнє у дітей: луцький ФК «Адреналін» може лишитись без футбольного поля (фото)

Понеділок, 24 червня 2024, 22:15

У Луцьку в юних футболістів хочуть відібрати футбольне поле. Волинська обласна рада судиться із громадською організацією «Футбольний клуб «Адреналін» через, нібито, порушення спортсменами договору оренди.

«У 2012 році, коли в нашій країні був справжній футбольний бум через дебютну участь збірної України у домашньому Євро-2012 році, ми вирішили заснувати у Луцьку  Дитячо-юнацький футбольний клуб “Адреналін”. Першою нашою амбітною метою, ми поставили побудову сучасного поля для тренування дітей різних вікових категорій від 4 до 17 років у одному з найбільш заселеному 33-мікрорайоні Луцька.За сприянням тодішніх голів Волинської обласної ради Володимира Войтовича, міського голови Луцька Миколи Романюка, спортивних функціонерів нам вдалося домовитися про оренду території Центру науково-технічної творчості учнівської молоді», – розповідають в клубі.

На ділянці цієї організації просто неба знаходився штучний басейн для запуску моделей. Але він був в доволі занедбаному стані, потрісканий фундамент, гори сміття та й взагалі він не експлуатувався за призначенням, а лише потребував постійних великих фінансових вливань.

 

Президенту громадської організації «Футбольний клуб «Адреналін» вдалося домовитися про оренду цієї ділянки. Надалі розробили проектну та будівельну документацію і звели новий сучасний футбольний майданчик зі штучним покриттям. Надали в оренду землю дитячій громадській організації у 2015 році на 49 років.

«Лише в перший етап будівництва «Адреналін» інвестував близько 500 тисяч гривень, а щорічно, в період із 2012 до 2024 року витратили більше 8 мільйонів гривень. Що є дуже величезною сумою для нас. І важливий момент, що всі кошти інвестиції тренерів, батьків та приватних інвесторів і спонсорів, які вирішили підтримати розвиток дитячо-юнацького футболу у Луцьку. За ці роки ми зробили: функціональний спортивний комплекс, тренерські, роздягальні та відпочинкову зону», – кажуть там.

 

Здавалося б розвиток дитячого футбольного клубу налагодився. На футбольному майданчику на цей момент займаються понад 350 дітей у 11 командах різних вікових груп.

Зранку до вечора у нас розписані тренування. З радістю підтримати своїх дітей та онуків приходять батьки та родичі гравців, а також інші лучани, які проживають в цьому мікрорайоні.

«Багато дітей та батьків, які раніше навіть не планували займатися футболом, бачачи дружню атмосферу, професійність тренерського штабу, участь наших команд в українських та міжнародних турнірах і матчах записуються до нас на тренування. До речі, перше ознайомлювальне заняття у нас завжди безплатне, щоб і дитина і батьки могли переконатися у правильності свого вибору»,  – йдеться в повідомленні.

Доволі часто до сюди приїжджають футбольні команди з інших міст для проведення товариських матчі, що також демонструє, що в Луцьку футбол є і продовжує розвиватися.

Наразі Волинська обласна рада судиться із громадською організацією «Футбольний клуб «Адреналін» через, нібито, порушення спортсменами договору оренди. Йдеться про використання орендованого майна, буцімто, не за цільовим призначенням.

 

«Тому з нашим ФК планують розірвати договір, тим самим забравши футбольне поле, на якому професійно займають понад 350 дітей. За 12 років наші вихованці змогли гарно зарекомендувати себе і грали за різні вікові команди збірної України, а також переходили до футбольних клубів: «Байєр» (Німеччина), «Металіст 1925», «Епіцентр», «Мункач», «Шахтар» і це лише частина клубів у яких виступають наші вихованці! Також наш клуб неодноразово представляв і прославляв місто Луцьк і Волинську область як на Всеукраїнському, так і на Міжнародному рівні на турнірах, в яких приймав участь на запрошення міської та обласної ради».

Свій коментар щодо загрозливої ситуації, яка може призвести навіть до розпаду клубу, дав і старший тренер ФК «Адреналін» Андрій Петров:

«Договір уклали на 49 років за умови, що на території буде порядок. Ми побудували футбольний майданчик і діти займаються. Зараз же з невідомих причин цей договір... ну, як з невідомих. З невідомих, скажімо, в лапках... цей договір хочуть розірвати й забрати в дітей їхню улюблену справу», – розповів  Андрій Володимирович.

 

Своєю думкою поділилися і батьки та діти ДЮФК «Адреналін»:

«Ми 4 роки займаємось в цій футбольній команді. Нам дуже подобається розташування стадіону, що допомагає нашому сину самостійно без транспорту добиратися на тренування.
Якщо це поле в нас заберуть і команда змушена буде орендувати майданчик в іншій частині міста або на території якогось села поблизу Луцька, то ми і я знаю, що більшість батьків не матимемо змоги витрачати щомісячно додаткові кошти на замовлення транспорту або возити самостійно дітей на тренування, оскільки намагаємось працювати і підтримувати українську економіку у такий складний час», - розповіла мама гравця Назара

«Ми пробували займатися у різних спортивних секціях: бокс, плавання, футбол. Почавши займатися в «Адреналіні» наш син став більш самостійним: встигає успішно вчитися в школі і вправно займається на тренуваннях», - тато юного футболіста Юри 

«Наша дочка з дитинства цікавилася футболом, як і я. Вона займається в колективі, де більшість хлопців, проте нічим їм не поступається. В Україні, як і всьому світі активно розвивається футбол. І це добре, насамперед, для здоров’я та фізичного виховання дітей. Мрія нашої дочки грати за жіночу збірну України», - поділилася думками мама гравчині Марʼянки!

У клубі сподіваються, що дана новина приверне увагу громадськості та влади до цієї проблемної ситуації і для луцького футболу почнеться нова світла дорога, що зможе допомогти нашим місцевим командам і гравцям досягати висоти на футбольних полях України та світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: