Поділитись:

Забирають майбутнє у дітей: луцький ФК «Адреналін» може лишитись без футбольного поля (фото)

Понеділок, 24 червня 2024, 22:15
Забирають майбутнє у дітей: луцький ФК «Адреналін» може лишитись без футбольного поля  (фото)

У Луцьку в юних футболістів хочуть відібрати футбольне поле. Волинська обласна рада судиться із громадською організацією «Футбольний клуб «Адреналін» через, нібито, порушення спортсменами договору оренди.

«У 2012 році, коли в нашій країні був справжній футбольний бум через дебютну участь збірної України у домашньому Євро-2012 році, ми вирішили заснувати у Луцьку  Дитячо-юнацький футбольний клуб “Адреналін”. Першою нашою амбітною метою, ми поставили побудову сучасного поля для тренування дітей різних вікових категорій від 4 до 17 років у одному з найбільш заселеному 33-мікрорайоні Луцька.За сприянням тодішніх голів Волинської обласної ради Володимира Войтовича, міського голови Луцька Миколи Романюка, спортивних функціонерів нам вдалося домовитися про оренду території Центру науково-технічної творчості учнівської молоді», – розповідають в клубі.

На ділянці цієї організації просто неба знаходився штучний басейн для запуску моделей. Але він був в доволі занедбаному стані, потрісканий фундамент, гори сміття та й взагалі він не експлуатувався за призначенням, а лише потребував постійних великих фінансових вливань.

Забирають майбутнє у дітей: луцький ФК «Адреналін» може лишитись без футбольного поля  (фото) 

Президенту громадської організації «Футбольний клуб «Адреналін» вдалося домовитися про оренду цієї ділянки. Надалі розробили проектну та будівельну документацію і звели новий сучасний футбольний майданчик зі штучним покриттям. Надали в оренду землю дитячій громадській організації у 2015 році на 49 років.

«Лише в перший етап будівництва «Адреналін» інвестував близько 500 тисяч гривень, а щорічно, в період із 2012 до 2024 року витратили більше 8 мільйонів гривень. Що є дуже величезною сумою для нас. І важливий момент, що всі кошти інвестиції тренерів, батьків та приватних інвесторів і спонсорів, які вирішили підтримати розвиток дитячо-юнацького футболу у Луцьку. За ці роки ми зробили: функціональний спортивний комплекс, тренерські, роздягальні та відпочинкову зону», – кажуть там.

Забирають майбутнє у дітей: луцький ФК «Адреналін» може лишитись без футбольного поля  (фото) 

Здавалося б розвиток дитячого футбольного клубу налагодився. На футбольному майданчику на цей момент займаються понад 350 дітей у 11 командах різних вікових груп.

Зранку до вечора у нас розписані тренування. З радістю підтримати своїх дітей та онуків приходять батьки та родичі гравців, а також інші лучани, які проживають в цьому мікрорайоні.

«Багато дітей та батьків, які раніше навіть не планували займатися футболом, бачачи дружню атмосферу, професійність тренерського штабу, участь наших команд в українських та міжнародних турнірах і матчах записуються до нас на тренування. До речі, перше ознайомлювальне заняття у нас завжди безплатне, щоб і дитина і батьки могли переконатися у правильності свого вибору»,  – йдеться в повідомленні.

Доволі часто до сюди приїжджають футбольні команди з інших міст для проведення товариських матчі, що також демонструє, що в Луцьку футбол є і продовжує розвиватися.

Наразі Волинська обласна рада судиться із громадською організацією «Футбольний клуб «Адреналін» через, нібито, порушення спортсменами договору оренди. Йдеться про використання орендованого майна, буцімто, не за цільовим призначенням.

Забирають майбутнє у дітей: луцький ФК «Адреналін» може лишитись без футбольного поля  (фото) 

«Тому з нашим ФК планують розірвати договір, тим самим забравши футбольне поле, на якому професійно займають понад 350 дітей. За 12 років наші вихованці змогли гарно зарекомендувати себе і грали за різні вікові команди збірної України, а також переходили до футбольних клубів: «Байєр» (Німеччина), «Металіст 1925», «Епіцентр», «Мункач», «Шахтар» і це лише частина клубів у яких виступають наші вихованці! Також наш клуб неодноразово представляв і прославляв місто Луцьк і Волинську область як на Всеукраїнському, так і на Міжнародному рівні на турнірах, в яких приймав участь на запрошення міської та обласної ради».

Свій коментар щодо загрозливої ситуації, яка може призвести навіть до розпаду клубу, дав і старший тренер ФК «Адреналін» Андрій Петров:

«Договір уклали на 49 років за умови, що на території буде порядок. Ми побудували футбольний майданчик і діти займаються. Зараз же з невідомих причин цей договір... ну, як з невідомих. З невідомих, скажімо, в лапках... цей договір хочуть розірвати й забрати в дітей їхню улюблену справу», – розповів  Андрій Володимирович.

Забирають майбутнє у дітей: луцький ФК «Адреналін» може лишитись без футбольного поля  (фото) 

Своєю думкою поділилися і батьки та діти ДЮФК «Адреналін»:

«Ми 4 роки займаємось в цій футбольній команді. Нам дуже подобається розташування стадіону, що допомагає нашому сину самостійно без транспорту добиратися на тренування.
Якщо це поле в нас заберуть і команда змушена буде орендувати майданчик в іншій частині міста або на території якогось села поблизу Луцька, то ми і я знаю, що більшість батьків не матимемо змоги витрачати щомісячно додаткові кошти на замовлення транспорту або возити самостійно дітей на тренування, оскільки намагаємось працювати і підтримувати українську економіку у такий складний час», - розповіла мама гравця Назара

«Ми пробували займатися у різних спортивних секціях: бокс, плавання, футбол. Почавши займатися в «Адреналіні» наш син став більш самостійним: встигає успішно вчитися в школі і вправно займається на тренуваннях», - тато юного футболіста Юри 

«Наша дочка з дитинства цікавилася футболом, як і я. Вона займається в колективі, де більшість хлопців, проте нічим їм не поступається. В Україні, як і всьому світі активно розвивається футбол. І це добре, насамперед, для здоров’я та фізичного виховання дітей. Мрія нашої дочки грати за жіночу збірну України», - поділилася думками мама гравчині Марʼянки!

У клубі сподіваються, що дана новина приверне увагу громадськості та влади до цієї проблемної ситуації і для луцького футболу почнеться нова світла дорога, що зможе допомогти нашим місцевим командам і гравцям досягати висоти на футбольних полях України та світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів