Поділитись:

Показали красу одного з невеликих озер на Волині (фото)

Неділя, 23 червня 2024, 07:50
Показали красу одного з невеликих озер на Волині (фото)

У мережі показали красу одного з озер на Волині.

Озеро розташоване в південно-західному напрямку від селища Шацьк. Власне саме озеро займає крейдову котловину. Низьким перешийком відокремлене від озера Люцимер, яке лежить від нього на схід.

Світини опублікувала користувачка Лариса Климик у спільноті Озера Волині.

Площа озера становить 82 га, довжина озера 1375 м, ширина 650 м, максимальна глибина — 3,2 м, середня глибина — 2,5 м, об'єм води в озері становить 2,5 тис.м³. Довжина берегової лінії близько 3,7 км.

Озеро Чорне Велике неглибоке. Воно добре прогрівається, чим і спричинене багатство підводної і надводної рослинності.

Озеро відзначається великою різноманітністю видів риб. Широко розповсюджені тут плотва, карась сріблястий, лящ, йорж, в'юн, короп. Дуже рідко може зустрітися сом та щука.

Добре прижились в озері сазан амурський, судак. З рідкісних завезених видів в озері Чорному Великому є білий амур та строкатий товстолобик — ці види тут не розмножуються.

Показали красу одного з невеликих озер на Волині (фото)Показали красу одного з невеликих озер на Волині (фото)Показали красу одного з невеликих озер на Волині (фото)Показали красу одного з невеликих озер на Волині (фото)Показали красу одного з невеликих озер на Волині (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів