Поділитись:

Під Ковелем підприємець хотів викинути 100 мертвих курей-несучок (відео)

П'ятниця, 21 червня 2024, 14:54
Під Ковелем підприємець хотів викинути 100 мертвих курей-несучок (відео)

Близько 14 тисяч курей понад добу знаходились в пластикових ящиках, і день пеклися на сонці у селі Воля-Любитівська, біля Ковеля. Їх підприємець з Авдіївки купив на Закарпатті, і планував розмістити на колишній місцевій фермі. Але люди були проти.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

«Тут його (підприємця, – ред.) люди приходили, ну сусід мій прийшов, попередив, каже, що ви будете робити. Він каже, що буду завозити курей. Він каже, не завозьте. Не завозьте курей, каже, бо тут у нас садочок, люди. Ну то як тут? Він сказав, якщо там воняє, будь ласка, в Крушавель», – розповідає місцева мешканка.

Люди були проте, адже поруч – школа та дитячий садок. Представники місцевої влади зазначили, що не знали про такі наміри підприємця щодо курника у Волі-Любитівській. Однак спробували вимовити людей піти на компроміс – лишити птицю на кілька днів, бо її треба напоїти, інакше вона загине. Але люди у своєму «ні» були категоричні.

Чим далі затягувалися пошуки з новим приміщенням, тим більше зростала загроза падежу серед птиці.

«Додому до себе заберу в Афіни. Знаєте таке місто?» – коротко прокоментував ситуацію власник птиці Борис Кюрджиєв.

Як виявилось, перебування птиці в задусі й без води такий період дало свої негативні наслідки. Падіж таки стався. Але замість Афін тушки мертвих курей опинились на сміттєзвалищі в селі Бобли на Турійщині. Як розповіли місцеві, тушки вивезли з ферми куди кілька днів тому курей прихистив в своїх приміщеннях місцевий аграрій. Але, як бачимо, за цей прихисток підприємець волинському фермеру віддячив тим, що вивіз тушки курей на сільське сміттєзвалище, що неабияк обурило місцевих. Бо ж не так давно вони там поприбирали.

«Сморід страшний. Два дні назад тільки тут навели більш-менш якийсь порядок, було стихійне звалище», – каже місцевий.

Староста розповів про те, що ні він, ні місцеві не знали про наміри завезти у їхнє село курей. Дізналися вже тоді, коли курячі тушки намагались вивантажити навіть не на самому сміттєзвалищі, а в посадці біля лісової дороги, кудою їздять люди.

«Там проїжджала людина, перетелефонувала мені, що йде вивантаження якихось непонятних відходів з машини. Ми виїхали туди на місце і, дійсно, стояла машина, а частина вже згружена», – пояснив староста села Бобли Роман Пащук.

Турійський селищний голова Олександр Безсмертний каже: про те, що кури з Волі-Любитівської перевезуть в Бобли, були поінформовані, як і в Ковельській військовій адміністрації, так і в Держпродспоживслужбі. Не повідомили лише місцевих.

«Поїхали, зустрілись з власником, переговорили. Зрештою, по-людськи можна і людину зрозуміти. Вона свій бізнес хотіла десь тут, на території Волині, розвивати далі, бо Авдіївці, ясно, що цього робити не може. І десь близько 14 тисяч курей несучок привіз. Тобто йде мова не про курей, які там бройлери, а кури, які користуються такою саме метою. І привезли їх сюди. Відповідно, приватне підприємство дало згоду. Про це знає і продспоживслужба, і військова адміністрація. На жаль, так сталося, що ми взнали вже по факту самого скандалу. З одного боку, ми розуміємо, що це і потрібно робити, і варто було б попередити людей», – повідомив Безсмертний.

Під Ковелем підприємець хотів викинути 100 мертвих курей-несучок (відео)

На місці працювала поліція, працівники Держпродспоживслужби.

«Викликали екоінспекцію, санітарну службу, саме їм будуть передані матеріали, які зібрала група, та вже ці органи протягнуть порушника до адміністративної відповідальності», – поінформувала начальниця сектору комунікацій ГУНП Волині Ольга Бузулук.

Схоже, вцілілих курей підприємців везти просто нікуди. Тому, як повідомили місцеві, власник зараз намагається їх розпродувати. Адже це чи не єдиний варіант їх врятувати. Що ж до тушок, вивезених на смітник, то, як стало відомо, підприємець зобов'язався звідти їх забрати й відвезти до сусідньої області на належну утилізацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів