Поділитись:

На Волині «хакер» обікрав односельця на понад чверть мільйона гривень

П'ятниця, 21 червня 2024, 11:26
На Волині «хакер» обікрав односельця на понад чверть мільйона гривень

У Камінь-Каширському районі 29-річний чоловік дізнався пароль від додатка «Приват24» та протягом місяця переказав з банківського рахунку односельця на свій понад 250 тисяч гривень.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Камінь-Каширського районного відділу поліції.

Зазначають, що протягом травня 29-річний житель Камінь-Каширського району обікрав односельця на суму 257 200 гривень.

«Зловмисник, маючи доступ до мобільного телефону, на якому був встановлений додаток «Приват24», шляхом використання заздалегідь відомого паролю доступу, 6 разів здійснив вхід до зазначеної автоматизованої банківської системи та від імені потерпілого вчинив несанкціоноване втручання в роботу інформаційної (автоматизованої) системи. Щоразу з картки перераховув на свій рахунок грошові кошти різними сумами», – йдеться у повідомленні.

Чоловіку вже оголосили про підозру за вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж), ч. 2 ст. 361(Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж, вчинені повторно) та ч. 4 ст. 185 (Крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану) Кримінального кодексу України. Йому загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів