Поділитись:

Підприємці ринку "Шанс" пікетували під Луцькою міськрадою. Безуспішно

Вівторок, 02 лютого 2016, 13:49
Підприємці ринку «Шанс» пікетували під Луцькою міськрадою. Безуспішно

Підприємці, які мають торгові кіоски на ринку "Шанс", що на вулиці Кравчука, пікетували під стінами Луцької міської ради і вимагали продовжити оренду землі на 3 роки.

Мітинг відбувся під час третього пленарного засідання Луцької міськради 2 лютого.

Варто зазначити, що раніше підприємцю Петрові Шугаєві продовжили договір оренди землі, де розміщений ринок "Шанс", на 1 рік.

Начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала заявив, що управління підготувало проект рішення, в якому вказано, що підприємцю Шугаю пропонували продовжити оренду на термін 5 років. Однак депутатська земельна комісія вирішила, що оренду варто продовжити на 1 рік.

Підприємці, які працюють на ринку, просять, аби їм продовжили оренду хоча б на 3 роки.

"Ми звичайні працівники ринку, ми нічого не знаємо. Ходять чутки, то нас виганяють, то ні. Ми хотіли б попросити продовжити оренду хоча б на 5 років", - сказав підприємець Олексій Руденко.

Депутат Луцької міськради Андрій Козюра запропонував розглянути питання оренди землі під парковку, яке стосується підприємця Шугая, окремо. За словами Козюри, земля під парковку і земля під кіоски має зовсім різне цільове призначення.

Тому депутат запропонував окремо проголосувати за проект "Про поновлення договору оренди землі підприємцю Шугай В.П. для обслуговування парковки автотранспорту ринку "Шанс" на вулиці Кравчука (площею 0,0395 га)".

Після тривалої дискусії і суперечок поставили на голосування декілька проектів рішень продовжити оренду землі на 1 рік:

  • підприємцю Шугай В.П. для обслуговування ринку "Шанс" на вулиці Кравчука площею 0,0266 га;
  • підприємцю Шугай В.П. для обслуговування ринку "Шанс" на вулиці Кравчука площею 0,1076 га;
  • підприємцю Шугай В.П. для обслуговування ринку "Шанс" на вулиці Кравчука площею 0,0115 га.

Більшість депутатів проголосували за те, щоб продовжити оренду землі лише на рік.

"Цей термін на рік - це строк за який ми маємо випрацювати концепцію розвитку ринків у Луцьку, а підприємців ніхто не збирається виганяти", - пояснив Тарас Шляхтич.

Ці слова підтвердив і член фракції "УКРОП" Ігор Поліщук. Депутат додав, що підприємців ніхто не виганятиме, а навпаки, там планують створити комунальне підприємство.

Директор асоціації захисту прав малого бізнесу Ігор Дильов сказав, що за рік ніхто нічого не напрацює, а тому попросив продовжити підприємцям оренду хоча б на три роки.

"Є проблеми з власниками і місцевим самоврядуванням. За рік нічого не створиться. Дайте людям спокійно працювати і хоча б на три роки продовжіть оренду. Бо не вірю що за рік випрацюється гарна концепція", - сказав Ігор Дильов.

Після тривалих дискусій і жорстких суперечок між депутатами та присутніми підприємцями все ж таки підприємцю Шугаю продовжили договір оренди лише на рік. Це дуже обурило підприємців.

Надрукувати
мітки:
коментарів