Поділитись:

Уповільнює старіння і допомагає від безсоння: який овоч треба їсти усім після 55

П'ятниця, 21 червня 2024, 02:59
Уповільнює старіння і допомагає від безсоння: який овоч треба їсти усім після 55

Білокачанна капуста – це потужне джерело корисних мікроелементів, вітамінів, антиоксидантів та рослинної клітковини. Які залишаються навіть після тривалого зберігання й заквашування. Медики рекомендують їсти капусту усім, хто хоче наситити свій організм корисними мінералами й вітамінами.

Про це пише ТСН. 

Капуста містить вітаміни групи В, С, Р, Е, К, які підтримують належну роботу серцево-судинної, нервової та травної систем. Завдяки вмісту магнію, сірки, калію, фосфору, йоду, цинку та міді овоч здатен уповільнювати процеси старіння, зміцнювати кістки, зуби та волосся. Також капуста допомагає розігнати метаболізм і швидше схуднути, якщо є така потреба.

До того ж білокачанна капуста – недорога й доступна, що робить її королевою з-поміж інших овочів. Але копійчана ціна жодним чином не нівелює її неоціненної користі для нашого здоров’я.   

Яка користь капусти: що лікує

  • Допомагає від безсоння і знижує стрес. Капуста позитивно впливає на нервову систему завдяки вмісту антиоксидантів та вітамінів групи В. Щоб після напруженого дня розслабитися й добре заснути, лікарі рекомендують їсти на вечерю салат із капусти. Овоч має снодійний ефект, тому дуже корисний для тих, у кого є проблеми зі сном.  
  • Уповільнює процеси старіння. Завдяки вітамінам Е і К, капуста здатна уповільнювати вікові зміни шкіри та волосся, запобігаючи появі зморшок і сивини. Також овоч здатен підтримувати еластичність шкіри завдяки вмісту антивікового антиоксиданту – кемпферолу. Ця сполука захищає шкіру від впливу сонячного проміння, організм – від токсинів та шкідливих речовин.
  • Знижує рівень холестерину. Білокачанна капуста містить унікальний вітамін U, який попереджає тромбоутворення та появу холестеринових бляшок. Тому капуста є чудовим продуктом для профілактики атеросклерозу.
  • Захист від вірусів та застуди. Завдяки вмісту вітамінів та мінералів капуста здатна зміцнювати імунітет і діє як протизапальний та антисептичний засіб.
  • Допомагає схуднути. Капуста містить рослинну клітковину, яка добре насичує організм, але не провокує набір зайвої ваги. До того ж, овоч допомагає розігнати метаболізм і спалити зайвий жир на тілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів