Поділитись:

Директора «Цуманської пущі» судитимуть через вирубку дерев на 16,5 млн

Четвер, 20 червня 2024, 13:16
Фото – ілюстративне
Фото – ілюстративне

Директора Ківерцівського Національного природного парку «Цуманська пуща» Віталія Деркача судитимуть за незаконну порубку дерев на території природно-заповідного фонду, що спричинило тяжкі наслідки.

Про це інформує Волинська обласна прокуратура.

За даними слідства, посадовець у липні 2023 року разом із власником одного із волинських деревообробних підприємств забезпечив незаконну порубку дерев на території заповідного урочища «Цуманська пуща», заподіявши державі збитки на понад 16, 5 мільйона гривень.

«Власника та директора деревообробного підприємства також обвинувачують у вчиненні за попередньою змовою групою осіб перевезення та зберігання незаконно зрубаної деревини, що спричинило тяжкі наслідки, та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 4 ст. 246, ч.2 ст. 209 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Арештована в межах цього кримінального провадження деревина на суму понад 21 млн грн передана в управління Національному агентству України з питань розшуку активів.

Нагадаємо: у Луцькому міськрайонному суді 10 червня завершився суд над чоловіком, який ще у липні 2023 року, у стані алкогольного сп’яніння погрожував звичайним людям на вулиці гранатою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів