Поділитись:

Календар риболовлі на червень 2024: коли гарно клює

Середа, 19 червня 2024, 23:00
Календар риболовлі на червень 2024: коли гарно клює

Завдяки календарю риболовлі на червень 2024 року ви зможете виявляти найвдаліші моменти для відвідування берегів, знаючи, коли риба активна.

Про дні для чудової рибалки в червні пишуть Вікна.

Календар допомагає визначити найсприятливіші дні для риболовлі з урахуванням фаз Місяця, його вплив на поведінку риби та природні умови. Річ у тім, що положення супутника Землі впливає на атмосферний тиск. А ці зміни дуже відчутні для риб.

Календар риболова на червень 2024

Під час приготування до риболовлі варто звернути увагу на фази Місяця, адже під час зростання та спаду риба поводиться найбільш активно.

Та, крім того, варто не забувати й про погодні умови, а також заборони для вилову риби в певних регіонах України. Адже за їх порушення рибаку може «світити» адміністративна, чи навіть кримінальна відповідальність.

Якщо ж тобі вже вдалося знайти ідеальне місце для улюбленої справи, тоді лишається тільки дізнатись найбільш сприятливі, згідно з місячним календарем, дні для риболовлі:

  • Найкращий кльов:  1, 10-17, 21, 23, 29-30 червня.
  • Хороший кльов: 2-3, 9, 18-20, 26-28 червня.
  • Середній кльов: 4-5, 7-8, 24-25 червня.
  • Не клюватиме: 6 та 22 червня.

Яка риба клює у червні

Якщо ж ти маєш на меті упіймати певну рибу, тоді варто знати й про те, коли це можна зробити. Наприклад, у червні найпростіше буде зловити майже всі види річкових та озерних риб. Та краще обирати не надто глибокі водойми.

Можна спробувати вийти на світанку в обраний день, аби вполювати, наприклад, карася, плітку, ляща, плоскирку чи лина.

Зловити хижу рибу в червні буде складніше. Наприклад, щуку доведеться шукати в засідках з п’ятої ранку, а судака — у відкритій воді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів