Поділитись:

Лучанину смердять сусідські свині (відео)

Середа, 19 червня 2024, 19:18
Лучанину смердять сусідські свині (відео)

Тримають хазяйство, а весь запах йде до сусідів. З цим звернувся лучанин Василь Зозуля. Мовляв, сусіди завели свиней, а аромати від того хазяйства заважають жити іншим. Чоловік бідкається, що у власному дворі неможливо сидіти. Адже запах такий різкий та неприємний. Зауважує, що це далеко не перший випадок непорозумінь з сусідами.

Про це розповідає телеканал «Аверс». 

«Він тут що хоче, то робить. Колись тут столярний цех побудував. Я ходив ще в санстанцію. Потім його закрили. Потім котельні побудував, диму було повно. Теж прикрили тут котельні. От так ми живемо. А він на все начхав, на сусідів. Йому, що хоче, то він робить», – розповідає лучанин. 

Спільно з іншим сусідом пан Василь написав колективну заяву, задля того, аби відповідні служби розв'язали це питання. На місце прибули муніципальна варта та представник відділу екології. Оглянувши територію Василя Зозулі, інспектори не виявляють жодних порушень з боку сусідів. Мовляв, тримати на території у сільгоспприміщенні тварин можна і законом не заборонено.

Зрештою, сусіди й не зливають нічого та не скидають відходів. Тому й порушенням згідно з законом це вважати не можна. Хіба що виключно з людської точки зору. Попри це все, інспектори йдуть до двору, що межує. Виходить пані сусідка та розповідає, що і справді має господарство. Проте тримає його виключно для себе та у малій кількості. Також зауважує, що чвари із сусідами для неї вже звична справа. Мовляв, весь час за щось скаржаться.

«У нас сюди приїжджали і шум вимірювати, і що тільки. Усі інстанції міста нас знають», – каже жінка. 

Розповідає, що усі відходи вивозить на свою ділянку за містом та показує відповідні документи. Уточнює також, що не лише вона тримає господарку. Інші сусіди також.

Заступник начальника відділу екології від міської ради пояснює пану Василю, що як такого порушення ним не зафіксовано та радить чоловіку замовити лабораторне дослідження, щоб мати вагомі докази щодо шкоди здоров'ю від неприємного запаху.

«По факту проведеного обстеження можу сказати так, що на даний момент порушення екологічного законодавства не виявлено. Це здійснюється в межах приватної території. Декілька свиней є, це не вважається за свиноферму, це людина має у власності декілька свиней для власних потреб. Гній вивозиться в село Борохів Луцького району як добриво на поле. Порушення також я тут не бачу ніякого. Скиди десь у водні об'єкти чи на відкритий ґрунт гною чи гноївки не зафіксовано. Тобто я порушень не бачу з екологічного законодавства», – повідомив заступник начальника відділу екології від міської ради Олег Гелета. 

Зрештою, пан Василь запевнив, що просто так це діло не лишить, а й надалі всіма можливими способами буде добиватися справедливості. 

Лучанину смердять сусідські свині (відео)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів