Поділитись:

Найбільше аварійних ситуацій "Луцьктепла" пов'язані з мережами

Четвер, 20 квітня 2017, 11:10

На ДКП "Луцьктепло" розповіли, що зовнішні мережі міняють за власний кошт і лише там, де вже є аварійні ситуації.

Найпотужніші котельні, які має "Луцьктепло", – орендовані. Про це сказав заступник головного інженера з експлуатації ДКП "Луцьктепло" Віктор Мельник 20 квітня під час засідання постійної комісії міської ради з питань комунального майна та приватизації.

Він наголосив на тому, що зовнішні мережі підприємство міняє за власний кошт там, де бачать, що вже є аварійні ситуації. Відтак в минулому році у зв'язку з тим, що рахунки підприємства були заблоковані, замінили лише 16, 2 погонних метри тепломереж. Щоправда, за кошти міськради замінили 720 метрів погонних мереж на вулиці.

На 2017 рік "Луцьктепло" має плани великі, а зокрема – це підготовка до наступного опалювального сезону, яка потребує значних коштів.

Також у підприємства є газові лічильники, які ставили ще за радянських часів і які не відповідають газовому кодексу. Зі слів Віктора Мельника, на їх заміну потратять близько мільйона.

"Безкоштовно ми проводимо ремонт, заміну та повірку лічильників на гарячу воду, бо це закладено в тариф", – сказав Віктор Мельник.

Також він відзначив той факт, що після того, як "Луцьктепло" взяло в оренду котельню на Карбишева, економічні показники покращились.

"У нас рідко бувають ситуації, коли ми можемо сказати, що у нас все нормально і немає жодних аварійних ситуацій. Найбільше аварійних ситуацій маємо по мережах", – сказав Віктор Мельник.

Депутат Юрій Безп'ятко поцікавився, на якій стадії зараз перебуває робота щодо встановлення 200 ІТП (індивідуально-тепловий пункт, – К.) на 40 кварталі.

Віктор Мельник сказав, що в частині співпраці з ЄБРР є надія, що вже цієї осені вони вийдуть на укладення угод. Що стосується робіт, то вони можуть здійснюватись паралельно і навіть в опалювальний сезон.

Депутати взяли інформацію, озвучену представником "Луцьктепла", до відома.

Надрукувати
мітки:
коментарів