Поділитись:

Куди покласти авокадо, щоб воно достигло

Четвер, 20 червня 2024, 01:22
Куди покласти авокадо, щоб воно достигло

Найкраще вживати авокадо, коли воно вже стигле і має вершкову консистенцію. Однак для того, щоб воно було ідеальним і готовим для вживання, треба вміти його зберігати.

Про це пише УНІАН. 

«Для дозрівання незрілих, твердих або зелених плодів при кімнатній температурі може знадобитися чотири-п’ять днів. Якщо вони вже дозріли на момент покупки, ви можете покласти їх у холодильник і діставати за потреби», – каже Джина Віджая Simply Recipes.

Зберігання в холодильнику може продовжити його термін придатності.

Як визначити стиглість авокадо

«Якщо авокадо піддається сильному м’якому тиску, воно стигле і готове до вживання. Вони мають темніший колір і злегка м’які, але не «кашоподібні» на дотик. Незрілі авокадо тверді і матимуть яскраво-зелений колір», – радить експерт.

За її словами, незрілі авокадо можна залишити у холодильнику, де вони довше зберігатимуться й повільно дозріватимуть.

Як зберегти половину авокадо

Часто буває, коли за раз потрібна лише одна половинка авокадо. Однак всі знають, що воно вже за кілька хвилин починає темнішати. Існують певні лайфхаки, як цьому запобігти.

«Якщо ви хочете врятувати свою другу половину, щоб запобігти окисленню, ви можете злегка покрити відкриту м’якоть соком лайма або лимона та обмежити її вплив, щільно накривши її прозорою поліетиленовою плівкою», – каже Віджаджа.

Чи варто зберігати авокадо у воді

Іноді можна зустріти пораду, що авокадо (ціле або нарізане) можна зберігати у воді, однак це не найкраща ідея.

«Це може дозволити залишкам людських патогенів, таких як лістерія або сальмонела на зовнішній стороні плоду, розмножуватися під час занурення у воду. Цей хак зберігання наражає вас на ризик захворювань харчового походження, зводячи нанівець їх користь», – пояснює експерт.

Як прискорити дозрівання авокадо

Якщо вам дуже хочеться на сніданок тост, а ваш авокадо ще зелений, то можна покласти його разом з фруктами чи овочами, які виробляють етилен. Це значно прискорить його дозрівання. Для цього поєднуйте авокадо з яблуком або бананом.

Як вибрати ідеальне авокадо

«Якщо ви купуєте авокадо завчасно до події, то збирайте незрілі тверді зелені авокадо за чотири-п’ять днів», – каже Віджая.

Деякі радять для перевірки стиглості видалити кришку плодоніжки. Але це викликає передчасне окислення, яке може негативно вплинути на колір, текстуру та смак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів