Поділитись:

Собака їсть траву на прогулянці: чому це небезпечно

Середа, 19 червня 2024, 03:33
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Власники собак часто помічають, як улюбленець на прогулянці проявляє інтерес до трави. Така поведінка може викликати занепокоєння і в деяких випадках бути небезпечною. Ми розібралися, чому собака їсть траву і чи потрібно йому це забороняти. 

Про це пише УНІАН.

Собака їсть траву – причини поведінки

Причини, навіщо собака їсть траву, поки не з'ясовані вченими. Найімовірніша – турбота про травлення. Жорсткі рослини з великою кількістю клітковини подразнюють шлунково-кишковий тракт. У результаті прискорюється перистальтика. Собака їсть траву і рве, очищаючи шлунок від залишків неперетравленої їжі.

Інша можлива причина – інстинктивна потреба у вітамінах і нутрієнтах, які містяться в рослинах. Для таких цілей улюбленцеві можна давати пророщені трави.

У більшості досліджень вченим не вдалося встановити зв'язок між поїданням трави і проблемами зі здоров'ям у собаки. Можливо, причиною такої поведінки є звичайна цікавість.

Чи можна собакам їсти траву на вулиці

Якщо собака їсть траву з домашньої необробленої ділянки або в лісі, то забороняти їй необов'язково. Така поведінка нормальна, якщо тільки у улюбленця немає ознак захворювань.

Небезпеку становить не сама зелень, а розташовані на ній паразити та їхні яйця. Після поїдання рослин із громадського парку пес може «принести» на собі глистів.

Також трава може бути небезпечною для собак через пестициди, якими обробляють поля. Тому не варто дозволяти улюбленцю «пастися» на сільськогосподарських ділянках.

Небажане вживання трави в придорожніх зонах. У таких місцях зелень містить багато токсинів через автомобільні викиди.

Якщо собака їсть траву і відмовляється від їжі, має проблеми з туалетом або стала млявою, то рекомендується звернутися до ветеринара.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів