Поділитись:

На колишній «Електротермометрії» у Луцьку розмістять величезні рекламні банери з порушеннями (фото)

Середа, 19 червня 2024, 10:23
На колишній «Електротермометрії» у Луцьку розмістять величезні рекламні банери з порушеннями (фото)

У Луцьку двом компаніям-забудовникам, які на території «Електротермометрії» планують звести елітний житловий комплекс, дозволили розмістити величезні рекламні банери на будівлі заводу.

Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет міськради у середу, 19 червня.

Йдеться про компанії ТОВ «ІДОРА КОМПАНІ» та ТОВ «ЕМЛАК ГРУП», які пов'язують з іменами нардепів від фракції «За майбутнє». Своїм рішенням члени виконкому дозволили розмістити чотири банери:

  • рекламний банер розміром 2,3 м х 9,1 м та рекламний банер розміром 15,2 м х 13,2 м на фасаді будівлі – встановлюватиме ТОВ «ІДОРА КОМПАНІ»;
  • рекламний банер розміром 1,7 м х 6,6 м та рекламний банер розміром 31,2 м х 11,2 м на фасаді будівлі – встановлюватиме ТОВ«ЕМЛАК ГРУП».

Аби рекламні конструкції там з'явились, дві компанії звернулись у міську раду з відповідними документами й виконавчий комітет своїм рішенням дозволив облаштувати борди.

Висітимуть вони там на період проведення будівельних робіт з дати ухвалення цього рішення – 19 червня 2024 року – до 1 липня 2026 року.

Член виконкому Олег Іванюк поцікавився, чому дають дозвіл на облаштування реклами між вікнами. Бо ж, за його словами, це заборонено правилами. На що очільник департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами Веніамін Туз відповів: реклама тимчасова. 

«Там іде дозвіл тільки на рік, коли закінчать будівництво її прибережуть», – каже Туз. 

Проте пан Олег підкреслив, що у місті вся реклама тимчасова, але чомусь не усім дозволяють порушувати правила її розміщення. 

Як з’ясував Центр журналістських розслідувань «Сила правди», фірми «Емлак Груп» та «Ідора Компані» були створені з різницею у кілька днів влітку 2021-го та зареєстровані за адресою «Електротермометрії» (вулиця Ковельська, 40). На початку 2022-го фірми стали власниками левової частки нерухомості заводу – на території площею 4,3 гектара. Нерухомість «Електротермометрії» продавалася за заниженими цінами: один з корпусів площею майже 1000 квадратів обійшовся у 18 тисяч гривень, гараж – у 33 тисячі гривень, кафе – у 62 тисячі гривень. Основними акціонерами підприємства (86% акцій) до 2022 року була родина Малихіних – багаторічних керівників заводу.

Директором та засновником «Емлак Груп» є львів’янин Роман Дідух, який водночас пов’язаний зі щонайменше вісьмома фірмами соратника Ігоря Палиці. «Ідору Компані» очолює Віктор Іванов, а до кінцевих бенефіціарів фірми належать люди з близького оточення партнера вже згаданого олігарха та донедавна очільника партії «За майбутнє».

Нагадаємо: у Луцьку, на вулиці Набережній, навпроти майбутнього елітного житлового комплексу, хочуть зробити парк за понад 40 мільйонів гривень європейського ґранту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів