Поділитись:

Під Луцьком взялись впорядковувати забудову

Середа, 19 червня 2024, 10:16
Фото – ілюстративне
Фото – ілюстративне

У селі Зміїнець, що в Луцькій громаді, затвердити проєкт детального плану території в межах вулиць Шкільна, Поліська, Княгининівська та Нижній проїзд.

Відповідне рішення ухвалив виконком Луцькради у середу, 19 червня.

«Детальний план території в межах вулиць розроблений КП «Волиньпроект» Волинської обласної ради, та звіт про стратегічну екологічну оцінку до проєкту, а також повідомлення про оприлюднення проєкту ДДП та звіту про СЕО, викладені на офіційному сайті Луцької міської ради 23.01.2024», – йдеться у пояснювальній записці.

Детальний план територіїДетальний план території

Детальний план розпочали створювати ще у кінці травня 2023 року, коли міська рада надала на це дозвіл. Остаточно погодили його у січні 2024 року й подали на громадське обговорення.

«Громадські слухання відбулися 02.05.2024, де за результатами обговорення вирішено підтримати проєкт детального плану території та звіт про СЕО», – додають у записці.

Це, як зазначають у документі, дозволить впорядкувати забудову мікрорайону в межах згаданих вулиць.

Нагадаємо: у районі вулиці Клима Савура скоро може «вирости» житловий комплекс, який вже на проєкті змін до детального плану території (далі – ДПТ). Що цікаво, спроєктовано все з порушеннями та без урахування сучасних підходів та вимог. Також не було враховано зауважень та побажань від власників земельних ділянок та було порушено процедуру громадських слухань. До того ж на приватних ділянках замовник ДПТ спроєктував стадіони, паркові зони, школу та багато іншого. Але є одне але...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів