Поділитись:

На Волині не штрафуватимуть за шум генераторів під час блекаутів, – Юрій Погуляйко

Вівторок, 18 червня 2024, 12:02
На Волині не штрафуватимуть за шум генераторів під час блекаутів, – Юрій Погуляйко

Начальник Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко прокоментував інформацію про те, що власників генераторів нібито можуть штрафувати за «шумове забруднення».

Про це він написав у телеграмі у вівторок, 18 червня.

«В Інтернет мережі шириться інформація, що нібито власників генераторів штрафуватимуть за перевищення рівня шуму під час роботи приладів. Звичайно ж, це не правда», – написав Юрій Погуляйко. 

Як повідомив очільник ОВА, під час ліквідації аварійних та надзвичайних ситуацій санітарні норми щодо перевищення рівня шуму не застосовуються.

«Так, статтею 32 Закону України "Про систему громадського здоров’я" передбачено, що шум на захищених об’єктах під час здійснення будь-яких видів діяльності не повинен перевищувати рівні, встановлені нормативами для відповідного часу доби.

Однак, зазначені вимоги не застосовуються під час ліквідації наслідків аварій, стихійного лиха, інших надзвичайних ситуацій. А також у випадках коли, наприклад, шумні прилади та інше обладнання забезпечують життєдіяльність житлових і нежитлових громадських будівель», – зазначив Юрій Погуляйко.

Нагадаємо: начальник відділу Луцької міської ради з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Юрій Кирилюк повідомив, що у Луцьку та старостинських округах всі «пункти незламності» готові до роботи і на випадок блекауту відчинять свої двері для відвідувачів.

Надрукувати
мітки:
коментарів