Поділитись:

СБУ на Волині викрила схему ухилення від військової служби (фото)

Вівторок, 18 червня 2024, 15:01
СБУ на Волині викрила схему ухилення від військової служби (фото)

На Волині правоохоронці встановили, що учасник добровольчого військового формування організував незаконний механізм ухилення від мобілізації на Волині.

Про це повідомила речниця управління СБУ у Волинській області Іванна Поліщук.

Зловмисником виявився учасник добровольчої армії, який за гроші обіцяв вирішити питання щодо зняття особи з розшуку в інформаційних системах, непритягнення ухилянтів до адміністративної відповідальності за несвоєчасну явку за повісткою до ТЦК, а також обіцяв оформити документи з вклеюванням штрих-коду про надання особі відстрочки від мобілізації до ЗСУ. Свої «послуги» чоловік оцінював в 4 тисячі доларів з особи.

Оперативники задокументували декілька фактів отримання фігурантом неправомірної вигоди за сприяння ухиленню від мобілізації.

Правоохоронці затримали його під час отримання частини чергового хабаря у розмірі 2 тисячі доларів США.

Зловмиснику уже повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Тривають слідчі дії для притягнення до кримінальної відповідальності усіх причетних до злочинної діяльності.

Заходи з викриття проведені оперативниками Управління СБ України у Волинській області спільно зі слідчими поліції за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури в сфері оборони Західного регіону.

СБУ на Волині викрила схему ухилення від військової служби (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів