Поділитись:

У Луцьку закрили майже усі дитсадки, працюють лише чергові (відео)

Вівторок, 18 червня 2024, 10:43
У Луцьку закрили майже усі дитсадки, працюють лише чергові (відео)

У Луцькій громаді закрили до 12 серпня 43 дитсадки, залишилися працювати вісім чергових дитячих закладів.

Про це інформує «Суспільне».

З 17 червня у Луцькій громаді запрацювали вісім чергових дитсадків. 43 заклади дошкільної освіти на літо закрили на поточні ремонти і генеральне прибирання.

Як розповів директор міського департаменту освіти Віталій Бондар, у чергові дитсадки батьки записали майже три тисячі дітей. До 12 серпня працюватимуть заклади: №1, № 3, № 5, № 16, № 17, № 21, № 30 і № 40.

Зі слів завідувачки закладу дошкільної освіти №5 Ніни Матвіюк, групи нині переповнені. Максимальна кількість дітей в одній групі – 53.

«Щоденне відвідування 230-250 дітей на 230 офіційних місць, – каже завідувачка. – На сьогодні в черговий садок записані 537 дітей. Ускладнило ситуацію, що у п'яти групах – карантин через вітряну віспу, і мусили додаткову інформацію брати про хвороби, і вже виходячи з того формували групи».

Усіх дошкільнят з батьками, хто приходить до чергового садочка, на вході зустрічали працівники та скеровували до потрібної групи, відповідно до списків, складених напередодні.

Анастасія Григор’єва привела у садок трирічного сина. Каже: це перший досвід перебування у черговому дитсадку.

«Будемо по можливості ходити 2-3 рази на тиждень, забирати раніше, але є така потреба, ми працюємо. Ввечері ми з ним поспілкуємось, якщо дуже не сподобається, буде великий стрес, то будемо над цим працювати, будемо компенсувати – будуть інші розваги», – додала мама.

Як зазначила завідувачка Ніна Матвіюк, дитячий садочок №5 має укриття, розраховане на 400 дітей. У перший день роботи усім дітям показали його розташування.

У Луцьку закрили майже усі дитсадки, працюють лише чергові (відео)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів