Поділитись:

Не рік і не 10 років: яка різниця у віці вважається нормою

Вівторок, 18 червня 2024, 01:11
Не рік і не 10 років: яка різниця у віці вважається нормою

Багато людей, вибудовуючи стосунки, одразу визначають, яка в них різниця у віці. Вважається, що занадто молоді закохані не зможуть побудувати вдалий союз, як і люди, у яких великий проміжок у роках.

Про це пише УНІАН.

Яка ідеальна різниця у віці - точна відповідь

Багато психологів в один голос говорять, яка нормальна різниця у віці - фахівці називають діапазон у 2-5 років. Пояснюється це схожістю інтересів, схожим світоглядом, цілями і планами, а також приналежністю до одного і того ж покоління.

Коли різниця у віці становить 2, 3, 4 і 5 років - це, як правило, вказує на ідентичність партнерів у глобальних життєвих цілях. Звісно, смаки, погляди та пріоритети можуть відрізнятися, але загалом у такої пари більше шансів на успіх, ніж у інших.

Яка різниця у віці несприятлива для стосунків

Якщо ми вже розібралися, яка різниця у віці припустима, то важливо і зрозуміти, в якому випадку стосунки або шлюб навряд чи виявляться вдалими. Ті ж психологи стверджують, що якщо один із партнерів старший на 7-10 років і більше, то це поганий "дзвіночок". Наприклад, різниця у віці 20 років точно призведе до розбіжностей.

Як правило, причиною стають різні погляди, звички, коло спілкування, цілі, плани і навіть стан здоров'я. Іноді молодшому партнеру може бути соромно показувати свого обранця друзям, знайомим і батькам або через побоювання в осуді, або через надто велику прірву між партнером і приятелями.

Яка різниця у віці найкраща - формула

Дивно, але зрозуміти, скільки допустима різниця у віці між подружжям, можна за допомогою математики. Є проста формула - половина вашого віку плюс 7 (для розуміння нижнього діапазону) і ваш вік мінус 7, помножити на два (для розуміння верхнього діапазону).

За цими розрахунками виходить, що якщо дівчині 30 років, то її обранцю повинно бути мінімум 22 і максимум 30, хоча, звісно, у реальному житті такі розрахунки не працюють - зазвичай дівчата обирають собі чоловіків щонайменше на 3-5 років старших, а чоловіки надають перевагу більш молодим обраницям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів