Поділитись:

Сезон 2024: скільки коштує доїхати до Світязя (ціни, варіанти)

Автор: Ольга Зейлик |
Понеділок, 17 червня 2024, 14:15
Сезон 2024: скільки коштує доїхати до Світязя (ціни, варіанти)

Туристичний сезон на Волині хоч потихеньку, та й набирає обертів. Все більше людей таки їдуть на Шацькі озера попри страхи, неспокій й мінливу погоду.

Раніше ми уже писали про ціни на топ-варіанти садиб за версією ресурсу Booking.com. А також журналісти сайту новин Луцька і Волині «Конкурент» дізналися, яка цьогоріч ціна на легендарні світязькі пончики і де купити купальник у Луцьку.

А про вартість дороги на Світязь у минулому році можна прочитати тут.

Цього разу ми вирішили порахувати, у скільки може обійтися дорога з Луцька на Світязь залежно від виду транспорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куди подіти дитину на літо: варіанти таборів на Волині

Автобус з автостанції

За день з луцької автостанції на Світязь відправляється близько семи рейсів. Для деяких з них Світязь є кінцевою зупинкою, а деякі прямують до інших населених пунктів через це село.

Найдешевший квиток станом на момент написання матеріалу коштував 245 гривень, найдорожчий – 364 грн.

Сезон 2024: скільки коштує доїхати до Світязя (ціни, варіанти) 

Власним авто

З Луцька до Світязя приблизно 159 км. Якщо на 100 кілометрів ваша автівка бере 7 л бензину, середня вартість якого 58 гривень, то на дорогу піде 11 л пального. Отож поїздка в одну сторону обійдеться у 638 грн.

Насправді тут на вартість впливає дуже багато чинників: і вид пального, скільки «жере» автівка, швидкість, зрештою. Тому ми порахували приблизний розхід і ціну бензину. Якщо у вас дизель, то вийде дешевше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де на Волині посмажити шашлики у лісі

Приватні перевізники

Окрема каста транспорту, бо їх рідко знадеш на блаблакарі. Зазвичай номери телефонів таких водіїв передаються через знайомих чи ширяться соцмережами.

На кількох таких ми натрапили у локальних пабліках. Свої послуги вони пропонують у середньому за 280 гривень.

Блаблакар

Популярний ресурс для пошуку водіїв. Пропозицій на цей напрямок, до речі, досить багато. З мінусів: авто може не приїхати, а водій скасувати поїздку. Ціни надзвичайно різні. Найдешевний варіант доїхати ми знайшли за 250 гривень, а верхня знайдена нами межа – 422 грн.

Зауважимо, що тепер важжче знайти водіїв на легковику. Серед оголошень переважно автобуси.

Сезон 2024: скільки коштує доїхати до Світязя (ціни, варіанти) Сезон 2024: скільки коштує доїхати до Світязя (ціни, варіанти) Сезон 2024: скільки коштує доїхати до Світязя (ціни, варіанти) Сезон 2024: скільки коштує доїхати до Світязя (ціни, варіанти) 

Автостопом

Ще одним поширеним серед туристів шляхом дістатися на відпочинок – автостоп. З плюсів: це безкоштовно, дарує нові знайомства і пригоди, з мінусів: ці пригоди не завжди гарно закінчуються гарно.

* * *

Який би вид транспорту ви не обрали, бажаємо, аби відпустка принесла вам лише позитивні емоції і дала змогу перевести дух у цей неспокійний час.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів