Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за минулий тиждень

Неділя, 16 червня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за минулий тиждень

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за минулий тиждень.

Про те, хто зайняв острів посеред Світязя

Головне у Луцьку: ТОП новин за минулий тиждень 

Баклани і чаплі – чи не єдині господарі острова, розташованого у водах найбільшого озера Волині – Світязя.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Шацького національного природного парку. Фахівці наголошують, що сім гектарів серед широкого водного плеса озера Світязь – унікальні, насамперед своєю флорою і фауною.

13 червня співробітники Шацького національного природного парку провели орнітологічні дослідження колоній баклана великого та сірої чаплі.На сьогодні птахи зайняли майже всі дерева острова: липи, ясена, акації та вільхи.

Про те, скільки заробляють у луцькій «Галі балуваній»

Головне у Луцьку: ТОП новин за минулий тиждень 

Популярна українська мережа з Луцька «Галя Балувана», що спеціалізується на виготовленні напівфабрикатів має вже чимало закладів. 

Як стало відомо із оголошень, на які натрапили журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент», у луцькій мережі напівфабрикатів «Галя Балувана» працівники можуть розраховувати заробітну плату в межах 15-20 тисяч гривень на місяць.

Так ми знайшли вакансію на популярному сайті з пошуку роботи, де шукали баристу. Обіцяють заробіток від тисячі гривень на день.  Також натрапили на ще одне оголошення. Тут вже шукають продавців, піцейоло та кухарів. Одноденний заробіток – від 900 гривень. Детальніше - тут.

Про те, скільки можна заробити на полуниці в Хорохорині на Волині та як її збирають

Головне у Луцьку: ТОП новин за минулий тиждень 

Село Хорохорин Торчинської громади – фактично центр полуничного бізнесу на Волині. Такі ягідні плантації тут має чи не кожна сім'я, хтось більші, хтось – менші.

Чи вродила цьогоріч полуниця, які сорти вирощують та скільки на цьому можна заробити, дізнавалися журналісти телеканалу «Конкурент TV».

Староста Хорохорина розповідає, полуничним бізнесом у селі люди займаються вже близько 20 років. Справу свого часу перейняли у сусідів поляків.

«Люди роботи не мали, а жити треба. Переважно їхали на заробітки до Польщі. І там побачили на зборі полуниці, як поляки з цього зробили бізнес. Бачили умови, в яких поляки працюють, прийняли свої умови, привезли розсаду з Польщі і почали розвивати. Це був не бізнес, це було для задоволення спочатку. Наші волинські умови найкраще підходять саме для цього сорту полуниці, а вирощуємо ми переважно «мармеладу». Це голландський сорт польської селекції», – розказав Анатолій Мельничук.

Після того, як полуничний бізнес у селі почав процвітати, постала проблема збуту ягоди. Та й з цим впоралися.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ ІНШІ НОВИНИ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів