Поділитись:

Аграрії отримають «бронь» від мобілізації на рік, – Мінагрополітики

Неділя, 16 червня 2024, 08:21
Аграрії отримають «бронь» від мобілізації на рік, – Мінагрополітики

Щоб створити умови безпечного збору урожаю, працівників аграрного сектору бронюватимуть від мобілізації.

Про це розповів в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, – повідомляє Суспільне.

За його словами, задля безпечної діяльності аграріїв прийняли декілька рішень щодо мобілізації:

«Перше – це автоматично пролонговані існуючі бронювання на три місяці без необхідності подавання жодного пакета документів. Друге – подальше бронювання буде надаватись на 12 місяців, до цього було шість. Третє, по певних професіях, наприклад, трактористи, агрономи, ветеринарні лікарі, є можливість бронювати ту кількість працівників, яка критично необхідна, при цьому отримуючи погодження від військових», – зазначив Тарас Висоцький.

Загальна норма бронювання, за словами міністра, до 50 %, але по певних професіях можна подати клопотання з обґрунтуванням щодо збільшення цієї кількості.

Також він додав, що на певних напрямках кількість працівників зменшилась приблизно до 20 %. Це означає, що зросло навантаження на решту, тому що велика частина працівників мобілізувалася. Найбільш потрібні, на його думку, і в агросекторі, і в Збройних cилах – це інженерні професії: трактористи, машиністи, інженери елеваторного обладнання.

Минулого року через нестачу робітників (трактористів, комбайнерів) на Одещині працівникам агросфери також надавали бронь від мобілізації. В ОВА запрошували всіх охочих працювати навчатись потрібних спеціальностей за допомогою Центрів зайнятості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів