Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за суботу, 15 червня

Субота, 15 червня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за суботу, 15 червня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за суботу, 15 червня.

Скільки можна заробити на полуниці в Хорохорині на Волині та як її збирають

Головне у Луцьку: ТОП новин за суботу, 15 червня 

Село Хорохорин Торчинської громади – фактично центр полуничного бізнесу на Волині. Такі ягідні плантації тут має чи не кожна сім'я, хтось більші, хтось – менші.

Чи вродила цьогоріч полуниця, які сорти вирощують та скільки на цьому можна заробити, дізнавалися журналісти телеканалу «Конкурент TV».

Староста Хорохорина розповідає, полуничним бізнесом у селі люди займаються вже близько 20 років. Справу свого часу перейняли у сусідів поляків.

«Люди роботи не мали, а жити треба. Переважно їхали на заробітки до Польщі. І там побачили на зборі полуниці, як поляки з цього зробили бізнес. Бачили умови, в яких поляки працюють, прийняли свої умови, привезли розсаду з Польщі і почали розвивати. Це був не бізнес, це було для задоволення спочатку. Наші волинські умови найкраще підходять саме для цього сорту полуниці, а вирощуємо ми переважно «мармеладу». Це голландський сорт польської селекції», – розказав Анатолій Мельничук.

Хто зайняв острів посеред Світязя 

Головне у Луцьку: ТОП новин за суботу, 15 червня 

Баклани і чаплі – чи не єдині господарі острова, розташованого у водах найбільшого озера Волині – Світязя.

Фахівці наголошують, що сім гектарів серед широкого водного плеса озера Світязь – унікальні, насамперед своєю флорою і фауною.

13 червня співробітники Шацького національного природного парку провели орнітологічні дослідження колоній баклана великого та сірої чаплі.На сьогодні птахи зайняли майже всі дерева острова: липи, ясена, акації та вільхи.

На Волині із дружини чиновника, який за бюджетні кошти замовляв у неї солодощі, стягнуть майже 50 тисяч гривень

Головне у Луцьку: ТОП новин за суботу, 15 червня 

Начальник управління культури, молоді, спорту та туризму виконавчого комітету Ковельської міської ради замовляв у своєї дружини-підприємиці солодощі, сценічні костюми та інші товари. За конфлікт інтересів чиновника судили ще торік. Нещодавно ж Господарський суд Волинської області визнав один із договорів поставки недійсним та вирішив стягнути гроші з дружини посадовця. 

Про це йдеться у рішенні Господарського суду Волинської області від 3 червня 2024 року, – пише «Сила правди».

Йдеться про начальника управління культури, молоді, спорту та туризму виконавчого комітету Ковельської міської ради Андрія Мигулю. За конфлікт інтересів його судили ще у 2023 році. Постанова про притягнення його до відповідальності набрала чинності 10 жовтня минулого року.

Про головні новини Волині:

 

  • У Луцьку на вулиці Шевченка з 8-го поверху будинку вистрибнув чоловік.

Про це сайту новин Луцька і Волині «Конкурент» повідомили очевидці. Як повідомили в поліції, ввечері 14 червня у Луцьку з вікна квартири на восьмому поверсі вистрибнув 34-річний житель. Від отриманих травм чоловік помер у лікарні.Тіло направили на проведення судово-медичної експертизи, слідство триває.

 

  • На Волині зіткнулися два автомобілі.

Як повідомили очевидці телеканалу Конкурент TV, аварія трапилась надвечір 14 червня на автодорозі у селі Юнівка. Зіткнулися бус та позашляховик. Автівки зазнали механічних пошкоджень. На місці працювали правоохоронці. Обійшлося без постраждалих.

  • У місті Нововолинськ літня жінка не виходила на зв'язок, тому її рідні забили на сполох та викликали рятувальників.

Про це 14 червня повідомили у ГУ ДСНС Волині. « Рідні й знайомі мешканки багатоквартирного будинку забили на сполох – літня жінка не виходила на зв'язок, а її квартира була зачинена зсередини», – йдеться у повідомленні. Тож рятувальники через балкон (аби вхідні двері й замок залишилися неушкодженими) потрапили в оселю й виявили господиню, яка... спокійно спала. На щастя, усі хвилювання рідних виявилися марними.

Про головні новини країни:

 

Протягом доби 14 червня російські війська обстріляли територію 11 областей України.

Як повідомили у Міноборони Загалом атаковано 84 населені пункти та 185 об'єктів інфраструктури. Є загиблі та поранені серед цивільних. За даними військових, для атак застосовані різні види озброєння: від мінометів, артилерії, танків, РСЗВ, БПЛА, ОТРК до тактичної авіації. Також Внаслідок ударів по Харківській області протягом 14 червня щонайменше одна людина загинула та двоє поранені. РФ скинула 5 КАБів на село Кутузівка, серед влучань – території ферм, пошкоджена сільськогосподарська техніка, а також будинок. У Глушківці зафіксували влучання ворожого снаряду в землю неподалік дитячого садочка.

  • Віцепрезидентка США Камала Гарріс під час зустрічі із Володимиром Зеленським у рамках Саміту миру у Швейцарії оголосила про виділення понад 1,5 мільярдів доларів для енергетичного сектору та гуманітарних потреб.

Про це повідомляє пресслужба Білого дому. Гроші будуть виділені через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Державний департамент на підтримку народу України. Ці кошти підуть на ремонт енергетичної інфраструктури, пошкодженої під час війни, розширення виробництва електроенергії, заохочення інвестицій приватного сектору та захист енергетичної інфраструктури.

Головне у Луцьку: ТОП новин за суботу, 15 червня

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів