Поділитись:

Ковельська громада передала морпіхам човни Whaly 435 (фото)

Субота, 15 червня 2024, 19:26
Ковельська громада передала морпіхам човни Whaly 435 (фото)

Ковельська громада передала українським морпіхам на Херсонщину човни Whaly 435.

Про це йдеться на сайті міської ради.

У морській піхоті на Херсонщині служить ковельчанин, депутат міської ради, учасник АТО, офіцер Володимир Шпіка.

Ковельська громада передала морпіхам човни Whaly 435 (фото) 

«2 нових моторних поліетиленових човни Whaly 435 LF з двигунами HONDA BF 50 отримав корпус морської піхоти. У ньому несе службу ковельчанин, депутат міської ради, учасник АТО, офіцер Володимир Шпіка, який з перших днів повномасштабного вторгнення – на фронті», – йдеться в повідомленні.

На адресу міського голови надійшов запит від підрозділу, що вони вкрай потребують таких плавзасобів, його одразу було скеровано у роботу та проведено закупівлю. Загальна вартість двох човнів – майже один мільйон гривень.

Ковельська громада передала морпіхам човни Whaly 435 (фото) 

«Хлопці, які приїхали за ними, кажуть, що водний транспорт допомагатиме на Херсонському напрямку стримувати натиск ворога, де вони виконують бойові завдання, де зараз дуже гаряче. Тому постійно є потреба у додаткових засобах», – кажуть там.

 Човни Whaly 435 з двигунами придбали через електронну систему публічних закупівель Prozorro.  Два комплекти моторних поліетиленових човнів Whаly 435 LF з двигунами HONDA BF 50 коштували 978 тисяч гривень.

Як пише Мілітарний, міцний човен Whаly 435 з високоякісного поліетилену з подвійними стінками використовують у цивільному житті та при рятувальних місіях.

Човни Whaly вироблені в Нідерландах, методом «ротаційного лиття». Дані човни не потребують особливого технічного обслуговування, оскільки виготовлений зі 100%-го поліетилену, колір якого стійкий до сонячних променів.

Модель Whаly 435 оснащена місцем для зберігання бакового гребця, зливною пробкою, рятувальним тросом, буксирними вушками на носі, буксирними вушками на кормі, підйомними вушками, круглою лавкою для сидіння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів