Поділитись:

Не люблять бути наодинці: які собаки важко переносять розлуку з господарем

Неділя, 16 червня 2024, 01:09
Не люблять бути наодинці: які собаки важко переносять розлуку з господарем

Якщо ви думаєте завести собаку, то перед вами стоїть складний вибір з понад 200 порід. Проте, якщо ви хочете хорошого компаньйона, який постійно буде з вами, є певна категорія тварин, які ідеально підійдуть. 

Портал The Scotsman назвав 10 порід собак, які люблять проводити час з господарем та страждають від самотності, – пише УНІАН.

1. Гаванський бішон. Кінологи розповідають, що бішони понад усе прагнуть спілкуватися з людьми і залишити цю собаку на самоті на тривалий час дорівнює катастрофі. 

2. Бордер-коллі. Це одна з найактивніших порід собак, яку часто залучають до випасання овець разом з людьми. Їх високий рівень енергії та інтелекту означають, що вони потребують величезної кількості уваги, і регулярна відсутність компанії дуже швидко призведе їх до тривоги.

3. Кокер-спанієль. Це люблячий сімейний улюбленець, але така порода особливо схильна до тривоги при розлуці, якщо всі члени їхньої родини покидають дім одночасно. 

4. Угорська вижла. Таку породу частю називають "собаками на липучці", адже вони так сильно люблять свого господаря, що майже не відходять від нього. Вони ненавидять залишатися наодинці навіть на короткий час. 

5. Золотистий ретривер. Такі собаки теж дуже стресують від самотності. Якщо ви маєте песика такої породи і він раптом почне гавкати і все гризти, можливо, вам доведеться проводити з ним більше часу.

6. Австралійська вівчарка. Відсутність активності та компанії, як правило, змушує цю породу нудьгувати та тривожитися.

7. Далматинець. Цих собак не можна залишати наодинці більше ніж на дві години. Майже завжди, коли вони страждають від самотності, вони гризуть та нищать все, що трапиться їм на шляху. 

8. Німецька вівчарка. Попри те, що німецьких вівчарок звикли вважати службовими собаками, їхній зв'язок з господарем напрочуд міцний та чутливий. Якщо ви мало часу гуляєте з такою собакою, це її дуже засмутить та збентежить. 

9. Чихуахуа. Ці собаки ідеальні для тих, хто живе в квартирі, але вони дуже ненавидять, коли їх залишають на самоті. Така порода собак може стати агресивною та пасивною, якщо її надовго залишати саму.

10. Бішон фрізе. Такі собаки схильні будувати швидкий і міцний зв’язок з однією конкретною людиною. Вони почуваються найщасливішими на колінах свого господаря, а тривала розлука може викликати в них стрес і смуток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів