Поділитись:

Джоан Роулінг може втратити права на франшизу «Гаррі Поттер»

Неділя, 16 червня 2024, 00:04
Джоан Роулінг може втратити права на франшизу «Гаррі Поттер»

За чутками, Warner Bros. Discovery може викупити права на франшизу Wizarding World (все, що пов’язане зі всесвітом «Гаррі Поттера») у письменниці Джоан Роулінг.

Таким припущенням поділився Джеффрі Снейдер — відомий економічний інсайдер світу медіарозваг США, який веде власний блог The Insneider. Варто зазначити, що його думка базується лише на його припущеннях, проте деякі з них раніше збувалися, – пише На часі.

Так, Снейдер у своєму останньому огляді поділився новиною, що Warner не влаштовують наслідки поведінки Роулінг у соцмережах. Зокрема, компанія випускає продукти, пов’язані з Wizarding World, як-от гра Hogwarts Legacy або майбутній серіал від HBO, але кожного разу зустрічає протести з боку тих, кого ображають заяви Роулінг.

Снейдер зазначає, що, хоч й Hogwarts Legacy стала успішною, заклики бойкотувати письменницю можуть впливати на успіх майбутніх проєктів. Через це, ймовірно, Warner Bros. Discovery розглядає можливість викупити права на франшизу — наразі студія володіє лише правами на екранізацію та частково на ігри, а Роулінг — на все інше.

Окремо інсайдер додає, що Роулінг дуже прискіпливо ставиться до своїх прав та ліцензій. Вона не лише не дозволяє порушувати авторське право, а ще й виступає творчим консультантом в кожному з проєктів, що пов’язаний з Wizarding World.

Снайдер також вважає, що нещодавнє оголошення про нову серію аудіокниг про Гаррі Поттера може свідчити про те, що Роулінг «намагається максимально використати франшизу, поки вона ще може».

Читаючи між рядків цього оголошення, ви відчуваєте, що Роулінг вичавлює якомога більше соку з Гаррі Поттера, перш ніж WBD неминуче викупить її, щоб позбутися. Оригінальні зірки фільмів не повернуться у франшизу, поки вона ще поруч.

Джеффрі Снейдер

Варто нагадати, що декілька років в тому Джоан Роулінг почала активно виступати з критикою трансгендерної спільноти. Це призвело не лише до публічного засудження письменниці, а й до критики з боку акторського складу культових фільмів «Гаррі Поттера», які виступили проти заяв Роулінг.

Свій огляд Снейдер закінчив нагадуванням, що рік тому ходили чутки про дев’ятий фільм про Гаррі Поттера з акторами оригінальних фільмів, але він начебто не відбувся через конфлікт акторського складу з письменницею.

Тоді ж Warner Bros. Discovery, за чутками, намагалася викупити у Роулінг усю франшизу, але письменниця попросила «неможливу суму». У результаті було вирішено зупинитися на семисерійному телесеріалі, який має вийти у наступні роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів