Поділитись:

Як волинські сапери розміновують поля на Донеччині (фото)

Субота, 15 червня 2024, 08:54
Як волинські сапери розміновують поля на Донеччині (фото)

Сапери з Волині продовжують гуманітарне розмінування на Донеччині і Чернігівщині. Сьогоднішня наша розповідь про відділення волинян, які ліквідовують боєприпаси у Донецькій області.

Чергова ротація наших саперів розпочалась наприкінці весни — до роботи вони приступили 31 травня. Працюють пліч-о-пліч з колегами зі східних і західних гарнізонів ДСНС України, – повідомили у волинському управлінні. 

Одне з пріоритетних завдань — розмінування полів сільськогосподарського призначення, окремі ділянки яких густо всіяні боєприпасами. На місцевості переважають касетні елементи для систем залпового вогню. Піротехніки стверджують, їх найбільше мотивує те, що опісля тут знову працюватимуть аграрії.

Як волинські сапери розміновують поля на Донеччині (фото)Як волинські сапери розміновують поля на Донеччині (фото)Як волинські сапери розміновують поля на Донеччині (фото) 

Не менш складним і відповідальним завданням є прокладання шляху для руху пожежних розрахунків під час пожеж у лісових насадженнях.

«Фронт стрімкого вогню і боєприпаси, що можуть будь-якої миті детонувати від високої температури горіння. Поруч — лінія зіткнення. Робота в таких умовах вимагає сталевих нервів, чітких і злагоджених дій і потужного командного духу. Усе це притаманне волинським саперам. І вони гідно й професійно виконують поставлені завдання, наближаючи майбутню перемогу», – йдеться у повідомленні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів