Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 14 червня

П'ятниця, 14 червня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 14 червня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за п'ятницю, 14 червня. 

Помер волинський захисник Анатолій Грищук

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 14 червня 

Повідомили сумну звістку – зупинилося серце захисника Анатолія Грищука з Камінь-Каширщини.

Про це повідомила Камінь-Каширська міська об'єднана територіальна громада.

Завчасно і несподівано зупинилося серце відважного Героя, хороброго Захисника України, жителя села Видерта – Грищука Анатолія Михайловича 1982 року народження.

Військовослужбовець був тяжко поранений та тривалий час проходив лікування. Побороти наслідки отримані під час боротьби з окупантами не вдалося.

На Луганщині загинув 18-річний волинянин Володимир Шевко з 3-ї штурмової

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 14 червня 

У Луганській області загинув 18-річний боєць 3-ї окремої штурмової бригади Володимир Шевко з Ковеля.

Шевко Володимир Андрійович, 15 листопада 2005 року народження, наприкінці лютого 2024 року уклавши контракт із ЗСУ й долучився до лав 3-ї окремої штурмової бригади.

Володимир Шевко загинув 12 червня 2024 року біля села Нововодяне Сватівського району Луганської області.

Прощання із полеглим воїном відбудеться у суботу, 15 червня:

  • 10:50 – літія біля будинку, де мешкав Захисник (вулиця Незалежності, 70);
  • 11:00 – служба у храмі Святого Апостола Андрія Первозванного (вулиця Незалежності);
  • хода до центру міста після завершення служби;
  • 12:00 – громадянська панахида на площі Героїв Майдану (біля міської ради).

Поховають загиблого захисника на Алеї почесних поховань міського кладовища.

Про те, що у Луцьку вперше відкриють «Епіцентр» нового формату

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 14 червня 

У Луцьку відкриють магазин нового формату – Епіцентр Express. Він відчинить свої двері вже 15 червня на Воїнів-афганців, 1. На честь відкриття 15-16 червня – круасани кожному покупцю. Мережа торгових центрів «Епіцентр» у березні 2024 року відкрила новий формат магазинів – Express у Києві та Львові. У цих магазинах ритейлер пропонує як непродовольчі товари, так і продукти харчування та напої. Однак традиційних будівельних матеріалів у цих магазинах немає.

Про те, що у Луцьку на перехресті – аварія

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 14 червня 

У Луцьку перетині вулиць Набережної, Ківерцівської, Героїв УПА та Стрілецької зіткнулися Suzuki та Volkswagen.

Аварія сталася зранку 14 червня. Автівки добряче побиті, попередньо постраждалих немає. Про це сайту новин Луцька і Волині «Конкурент» повідомили очевидці.

Скандал із кавою у Ковелі: то кому ж закупили 1100 упаковок напою за бюджетні кошти?

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 14 червня 

Ковельчани звинуватили мера Ігоря Чайку у закупівлі за бюджетні кошти 1100 упаковок кави нібито для працівників міськради, пише Insider media.

На сторінці у Facebook Ігор Чайка зазначив, що не вважав за необхідне коментувати цю тему.

На його думку, «зраду» розганяли ті, кого «не надто цікавлять факти та об'єктивність власних суджень».

«Але наразі, коли вся ця історія завершилась, хочу проговорити її від самого початку та зняти усі маніпуляції на згадану тему.

Отже: взимку 2022 року ворог системно руйнував енергетичну інфраструктуру нашої країни. Згадайте, як ми з вами жили без світла після перших прильотів російських ракет. Саме тоді у Ковелі розпочали організовувати роботу пунктів незламності, яких у нашому місті загалом було визначено 14. Відповідно до вимог урядових документів, зокрема, пункту третього Постанови Кабінету Міністрів України від 17 грудня 2022 р. № 1401, органи місцевого самоврядування та керівники суб’єктів господарювання зобовʼязані були забезпечити функціонування пунктів незламності. У встановленому Кабміном порядку їх роботи окремо зазначалося і про потребу забезпечити ці пункти гарячими напоями (кавою, чаєм)», - написав Чайка.

Міський голова Ковеля зауважив, що 26 грудня 2022 року через електронну систему публічних закупівель Prozorro виконком міської ради закупив 1100 упаковок кавового напою.

Про те, що на Волині невідомі знищили квітник, який висадили у пам’ять про загиблих воїнів 

У Іваничах невідомі знищили квітник, який матері висадили у памʼять про загиблих синів-героїв. Про це повідомила волинянка Надія Рубан у фейсбуці. Навіть таблички з написами не зупинили хуліганів, зазначила жінка.

«Як достукатись до свідомості цих підлітків, як пробудити в них повагу до загиблих  Героїв, завдячуючи яким ми живемо тут під мирним небом.», – написала обурена жінка.

За словами волинянки, Громадська організація «Спілка матерів військовослужбовців Іваничівщини» звернулась з заявою в поліцію. Крім того, повідомляється, що це уже не перший подібний випадок за останні кілька місяців.

Незаконне вилучення органів: ексзаступник міністра мав спільників у Волинській обласній лікарні

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 14 червня 

Ексзаступника міністра МОЗ та ще десять лікарів затримали за підозрою у порушенні закону про трансплантацію органів людини. 

Михайло Загрійчук був заступником міністерки Зоряни Скалецької. Зараз він працює завідувачем відділу трансплантації та хірургії органів черевної порожнини в Інституті серця, який очолює Борис Тодуров.

Його спільникам нібито є лікарі ДУ «Інститут серця МОЗ України», КП «Волинська обласна клінічна лікарня» та КНП «Центральна міська клінічна лікарня» міста Києва. 

Їх звинувачують в організації схеми «незаконного вилучення анатомічних матеріалів у людей, які перебувають у безпорадному стані та іншій залежності від правопорушників, з метою їх подальшої трансплантації». 

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 14 червня

Новини України за день 

  • Атака РФ регіонів України 

Пізно ввечері 13 червня російські окупанти атакували місто Селидове в Донецькій області. Внаслідок ворожого обстрілу поранені 5 людей. 

Російський обстріл пошкодив 10 багатоповерхівок, 3 адмінбудівлі й декілька крамниць.

Непростою була ніч проти 14 червня. Окупанти запустили по Україні ракети різних типів та ударні БпЛА типу Shahed. Повітряні сили ЗСУ збили 7 ракет та 17 дронів. Усього вночі росіяни застосували 31 засіб повітряного нападу: 14 ракет повітряного й наземного базування та 17 ударних БпЛА.

Зранку 14 червня російсько-окупаційні війська за допомогою FPV-дрона обстріляли соціальний автобус в Есманській громаді Шосткинського району, що на Сумщині. Поранені 3 людей. В автобусі на момент атаки перебували 20 людей — водій та 19 пасажирів. Усіх евакуювали.

Також військові рф скинули вибухівку з дрона на територію фермерського господарства в одному з населених пунктів Херсонського району. Внаслідок вибуху загинув 53-річний чоловік, який у час атаки був на подвір’ї. Ще одному травмованому чоловіку надано медичну допомогу на місці.

Окрім того, дроном-камікадзе російсько-окупаційні війська знову атакували Мирівську громаду Нікопольського району, що на Дніпропетровщині, внаслідок чого постраждала неповнолітня дівчина.

  • Україна повернула 254 полеглих військових Сил оборони

За результатами репатріаційних заходів Україна повернула 254 полеглих військових Сил оборони.

Зокрема вдалося репатріювати тіла 221 захисника, які воювали на Донецькому напрямку, 25 полеглих воїнів — на Запорізькому напрямку, 4 полеглих оборонців з Луганського напрямку та 4 загиблих воїнів, тіла яких передали з моргів на території рф.

Після ідентифікації тіла передадуть родинам полеглих оборонців для гідного поховання.

  • На Одещині ділки намагалися вивезти за кордон у зерновозі понад 40 чоловіків

На Одещині  прикордонники  зупинили фуру з 41 «пасажиром». Водій зерновоза перевозив зовсім не зерно, а групу порушників до кордону. 

Охоронці державного кордону зупинили вантажівку марки «Рено» неподалік населеного пункту Новосельське Ренійської громади. Як і очікувалось, водій, мешканець Болградського району, замість зерна в причепі перевозив до кордону 41 чоловіка віком від 18-60 років. «Туристами» виявились жителі Київщини, Одещини, Луганщини, Донеччини, Запоріжжя, Херсонщини, Харківщини, Кіровоградщини, Чернігівщини, Житомирщини, Черкащини та Волині. На порушників складено адмінпротоколи, а що стосується двох фігурантів, причетних до організації незаконного переправлення, їм загрожує кримінальна відповідальність.

  • Зеленський зустрівся з Папою Римським Франциском

Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Італії зустрівся з Папою Римським Франциском.

Про це Зеленський повідомив у Facebook.

Президент та понтифік обговорили наслідки російської агресії проти України, російський повітряний терор і складну ситуацію в енергетиці. Також вони поспілкувалися про українську «формулу миру», роль Святого Престолу у встановленні справедливого і сталого миру для України й очікування від Глобального саміту миру у Швейцарії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів