Поділитись:

Треба вчитися мислити глибше і ширше

Середа, 26 квітня 2017, 07:40

Доброго ранку, друже!

Якщо ти читаєш ці рядки, це означає, що ти уже прокинувся, взбадьорився (чи ні?) і завітав на сайт ділового видання. Можливо, ти зробив це, бажаючи дізнатися останні події з життя міста та області, України та світу у сфері політики, економіки та бізнесу (а чому б і ні, так як ми - профі у цій тематиці).

Можливо, "Конкурент" № 1 у закладках на твоєму гаджеті, і це твоя особиста традиція - дізнаватися про найголовніше від журналістів нашого видання. А можливо, коли ти спав, твій смартфон якимсь дивом розблокувався, і рухи твого тіла на 180 градусів під час сну створили комбінацію з літер "Конкурент", тож ти з цікавості вирішив переглянути, що воно таке... Гадаю, можна назвати безліч різних причин, які завели тебе погостювати на наш сайт, та хіба це має значення, якщо ти досі читаєш ці рядки?! (читати далі)

Від сьогодні щодня о 7:40 виходитиме рубрика під назвою "#сім_сорок", де хороші події, моменти, люди та вчинки змусять тебе посміхатися і з радісним настроєм поринати в буденні справи. Адже у світі так багато #зради, а ми хочемо подарувати трохи #перемоги!

* * *

Мій батько завжди каже, що добрі вчинки породжують ще більше добро, і цей взаємозв'язок неминучий. Якщо людина бачить хорошу справу у чужих вчинках, то намагатиметься зробити так само. Цьому вчать чудові кінострічки, як "Заплати іншому" чи "Хмарний атлас".

Остання картина (а ще краще книга Девіда Мітчела) пояснює, показує, вчить мислити глибше та ширше. І я часто пригадую озвучену там фразу: "Хай що ви зробите, це буде лише малесенька крапля у бездонному океані! – А що таке океан, як не багато-багато крапель?"

Не можу назвати себе ні оптимістом, ні песимістом, бо мислю критично і хочу бачити реальні речі. З-поміж сотень людських вчинків я більше помічаю підлості та зла не тому, що ці явища зростають в арифметичній прогресії, а через те, що їхні масштаби значно перевищують все добре навколо.

Одначе ніщо та ніхто не заважає кожному з нас робити добро і тішитися з власних маленьких #перемог. Мисліть, бо нові шляхи відкриваються тим, хто мислить інакше. І в цьому, без сумніву, перемога!)))

Перемог тобі, читачу, щодня, щосекунди – на все життя!

Надрукувати
мітки:
коментарів