Поділитись:

Україна отримала чіткі гарантії, – Юрій Погуляйко про нову угоду з США

П'ятниця, 14 червня 2024, 10:05
Україна отримала чіткі гарантії, – Юрій Погуляйко про нову угоду з США

Начальник Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко прокоментував підписання двосторонньої угоди про безпеку між Україною і США, яку підписали в Італії на саміті G7.

«Вчора ми стали свідками підписання найсильнішої угоди між Україною і США за увесь час нашої незалежності. Президенти Зеленський і Байден відкрили новий етап наших відносин», – написав Юрій Погуляйко на своїй сторінці у фейсбуці.

Очільник ОВА назвав ключові моменти безпекової угоди:

  1. США гарантують підтримку України на 10 років в усіх сферах, найголовніше в обороні.
  2. Америка підтримуватиме Україну і в часи війни, і в мирний час.
  3. Спільний розвиток оборонно-промислового комплексу в Україні, який створить нові робочі місця і зміцнить наш оборонний потенціал.
  4. США разом із партнерами допомагатимуть в постачанні Україні систем "Патріот" та винищувачів, включаючи F-16.
  5. Фактично ця угода є кроком України на шляху в НАТО.

За словами Погуляйка, ця угода є великим кроком вперед для України.

«Як ніколи раніше, Україна отримала чіткі гарантії довготривалої підтримки від нашого стратегічного партнера. Це не лише зміцнює нашу безпеку, а й відкриває нові можливості для розвитку економіки та технологій нашої країни. Впевнений, що сміливість українців і наша рішучість досягти перемоги обов'язково приведуть нас до успіху.

Дякуємо президенту Байдену, Конгресу США та всім, хто підтримує нашу незалежність. Ця угода – великий успіх для України і новий рівень відносин зі США», – написав Юрій Погуляйко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів