Поділитись:

У Мексиці можуть подати у суд на творців «Дому дракона» за прапори Таргарієнів на історичному замку

П'ятниця, 14 червня 2024, 04:19
У Мексиці можуть подати у суд на творців «Дому дракона» за прапори Таргарієнів на історичному замку

Продюсери HBO опублікували відео із мексиканським замком Чапультепек, на якому видніється чорний прапор сімейства Таргарієнів. Однак це не сподобалося місцевій владі – у Мехіко заявили, що це зображення є підробкою, і пригрозили судовим позовом.

Про це повідомляє AP, – передає Суспільне.

Уже 16 червня відбудеться премʼєра другого сезону серіалу «Дім дракона». І напередодні HBO створило кілька промороликів, на яких за допомогою компʼютерної графіки домалювало прапори Таргарієнів та Гайтаверів на кількох впізнаваних будівлях по всьому світу.

Чорні і зелені прапори майоріли на Пенсильванському вокзалі, Гранд-Сентрал-Стейшн у Нью-Йорку, Рокфеллерському центрі, Нотр-Дам-де-ля-Гард у Марселі, у Вашингтон-Сквер-парку тощо.

У Національному інституті антропології та історії (INAH) заявили, що прапори були штучно згенеровані і ніколи насправді не висіли на замку.

Інституція також обурилася тим, що історичне місце використали у рекламній кампанії і заявили, що подаватимуть до суду.

«Відтворення зображень цього місця для використання в рекламі цього серіалу не було дозволено. З цієї причини юридичний відділ INAH вживатиме всіх необхідних правових заходів, оскільки це є неналежним використанням зображень історичного місця», — йдеться у їх заяві.

Замок Чапультепек є відомою історичною пам'яткою Мексики. До 1325 року тут розміщувалася столиця Імперії Ацтеків, а під час війни 1846-1848 років мексиканці, які захищали замок, загинули, але не здалися військам США.

Що відомо про другий сезон серіалу «Дім дракона»

Дія серіалу «Дім дракона» відбувається за два століття до подій «Гри престолів» і розповідає про дім Таргарієнів, який поринає у громадянську війну за те, хто має успадкувати трон після короля Візеріса I.

Другий сезон розпочнеться з того місця, де сюжет зупинився в першому. Трейлер підводить глядачів до гнітючих наслідків фіналу першого сезону, в якому загинув син Рейніри Таргарієн під час битви на драконах у небі з Еймондом Таргарієном.

Олівія Кук (Алісанта Гайтавер), Емма Д'Арсі (принцеса Рейніра Таргарієн) та Метт Сміт (принц Деймон Таргарієн), а також низка інших ключових акторів, повернуться до своїх ролей у новому сезоні.

Єдиним шоураннером другого сезону залишиться Раян Кондал, який спиратиметься на допомогу Джорджа Мартіна. Режисером деяких серій стане Алан Тейлор, який зняв ряд епізодів для «Гри престолів».

Другий сезон «Дому дракона» складатиметься лише з восьми серій, на відміну від десяти епізодів першого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів