Поділитись:

Фанати Тейлор Свіфт знову спричинили землетрус під час концерту: тепер у Шотландії

П'ятниця, 14 червня 2024, 02:52
Фанати Тейлор Свіфт знову спричинили землетрус під час концерту: тепер у Шотландії

Слухачі американської співачки Тейлор Свіфт спричинили землетрус під час концерту в Единбурзі, Шотландія.

Про це повідомляє BBC.

Схоже, фанати сприйняли заклик співачки Shake It Off (назва пісні Свіфт) буквально: станції моніторингу Британської геологічної служби (BGS) зафіксували сейсмічну активність на відстані шести кілометрів від місця події.

Концерти в Единбурзі проходили три дні поспіль: 7, 8 та 9 червня. На стадіоні "Мюррейфілд" Свіфт зіграла для 200 тисяч шанувальників.

У п'ятницю шоу було найгучнішим: слухачі змусили землю рухатися на 23,4 нм порівняно з 22,8 нм і 23,3 нм у суботу та неділю відповідно. Сейсмічна активність переважно була викликана танцями й досягла піка в 160 ударів на хвилину під час виконання пісні Ready For It?.

Під час виконання пісні фанати створили близько 80 кВт енергії, що еквівалентно приблизно 6 000 автомобільних акумуляторів.

Сейсмолог BGS Каллум Гаррісон вважає цей випадок дивовижним і захопливим, а також наголошує:

"Очевидно, що репутація Шотландії як країни з найбільш енергійною аудиторією залишається непорушною!"

Однак експерти зазначають, що рух, спричинений концертом, навряд чи відчув хтось, окрім тих, хто перебували у безпосередній близькості.

Це не вперше фанати Тейлор Свіфт спричиняють землетрус. Подібну сейсмічну активність зафіксували під час концертів співачки у Сіетлі та Лос-Анджелесі.

Що відомо про Тейлор Свіфт

Тейлор Свіфт — одна з найпопулярніших американських попзірок. Вона — володарка 225 професійних нагород, зокрема 14 премій "Ґреммі".

Свіфт стала першою з нині живих виконавців, чиї чотири альбоми одночасно опинилися в десятці найпопулярніших альбомів чарту. Ба більше, Тейлор Свіфт — єдина співачка, чиї альбоми п'ять років поспіль опинялися на першому місці чарту.

Також у червні 2023 року вона мала найбільшу кількість одночасних альбомів в чарті Billboard 200, коли 10 її платівок потрапили в чарт.

Окрім цього, співачка стала "Людиною року 2023" за версією Time, увійшла в рейтинг "100 найвпливовіших жінок" світу від Forbes, а також отримала рекордне роялті від платформи Spotify — $100 мільйонів.

Світове турне Тейлор Свіфт The Eras стало найкасовішим в історії: дохід від нього вперше в історії перевищив $1 млрд.

19 квітня співачка випустила свій одинадцятий альбом The Tortured Poets Department. Він одразу ж побив рекорд за кількістю прослуховувань на Spotify за один день, досягнувши позначки в понад 300 мільйонів. За тиждень альбом зібрав вже 1 мільярд прослуховувань. Ще один рекорд він встановив за продажами: шанувальники Свіфт придбали 2,61 мільйона копій за перший тиждень — це найкращий показник для будь-якого альбому за останні дев'ять років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів