Поділитись:

Генеральний директор Microsoft назвав головну рису успішних людей

П'ятниця, 14 червня 2024, 01:46
Генеральний директор Microsoft назвав головну рису успішних людей

Нинішній головний виконавчий директор Microsoft Сатья Наделла, коли проходив співбесіду на свою першу роботу в компанії в 1990-х роках, зіткнувся з питанням, яке перекреслило його професійні навички. Тоді він дізнався головну рису успішних людей.

Видання Inc. пише, що запитання інтерв'юера звучало так: "Що б ви зробили, якби побачили, що на перехресті впала дитина?".

Наделла в інтерв'ю журналу Chicago Booth Magazine 2019 року зізнався, що це запитання застало його зненацька. Тоді він відповів, що побіг би до найближчої телефонної будки і зателефонував би 911.

Відповідь виявилася неправильною

Інтерв'юер закінчив бесіду і проводив Наделлу до дверей. Шокований і розгублений Наделла поцікавився, що сталося.

Інтерв'юер сказав: "Вам потрібно розвивати емпатію, адже коли дитина плаче, ви берете її на руки й обіймаєте", а не кличете на допомогу.

Попри цю невдачу, Наделлу зрештою взяли на роботу, але урок про важливість емпатії залишився з ним назавжди.

Саме емпатія риса більшості успішних людей

Є три основні причини, через які емпатія важлива для успіху:

Емпатія - це продовження вміння слухати

Емпатія - це, по суті, продовження активного слухання. Ті, хто слухає з емпатією, прагнуть зрозуміти інших і співпереживати. Це передбачає вміння слухати, не виносячи суджень. Керівники, які співпереживають, повинні розглядати своїх працівників не тільки як працівників, а й як особистостей, які заслуговують на повагу і визнання за особистісне і професійне зростання. Такий співпереживаючий підхід сприяє підвищенню конкурентоспроможності.

Емпатія на сучасному робочому місці - це не просто здатність бачити речі з іншого погляду. Це наріжний камінь командної роботи, хорошого інноваційного дизайну та розумного керівництва. Йдеться про те, щоб допомогти іншим відчути, що їх чують і розуміють.

Емпатія підвищує довіру

Пол Зак, впливовий учений, виявив, що хімічна речовина мозку окситоцин посилює почуття емпатії. При цьому окситоцин сприяє довірі, щедрості та зв'язку з іншими людьми.

"Якщо ви добре до мене ставитеся, мій мозок вироблятиме окситоцин, і я буду мотивований добре ставитися до вас, створюючи довірчі стосунки", - заявив Зак.

Емпатія допоможе стати ефективним керівником

Дослідження, проведене Management Research Group, показало, що емпатія є найбільш значущим предиктором ефективної поведінки. Емпатичні лідери мотивують свої команди на повне розкриття потенціалу, звертаючи увагу на їхні потреби та внесок. Така прихильність сприяє формуванню спільного бачення та лояльності в колективі.

 

Надрукувати
мітки:
коментарів