Поділитись:

Куди емігрувати: назвали найкращі країни для українських біженців у 2024 році

Четвер, 13 червня 2024, 09:03
Куди емігрувати: назвали найкращі країни для українських біженців у 2024 році

У 2024 році за кордоном продовжують приймати біженців з України.

Дослідниця українського культурного простору Інна Дашивець розповіла про найкращі країни для емігрантів у 2024 році, – повідомляє Meta.ua.

Європейський Союз з початку повномасштабної війни в Україні прийняв понад 4 млн українських біженців. Попри значну кількість переселенців, країни ЄС продовжують надавати притулок нужденним громадянам. Ось кілька держав, що надають тимчасове проживання та їхні умови:

Німеччина

Німеччина залишається лідером за кількістю прийнятих українських біженців. Станом на березень зареєстровано близько 1,65 млн українців. Країна забезпечує безплатне соціальне житло, фінансову допомогу, доступ до ринку праці, соціальних, медичних, освітніх послуг та мовних курсів. Також надаються кошти на меблі та шкільне приладдя, медичне страхування, оплату житла та частину комунальних послуг. Розвинута економіка та стабільний ринок праці сприяють працевлаштуванню новоприбулих.

Данія

Понад 40 тисяч українців отримали тимчасовий прихисток у Данії. Країна пропонує безплатну освіту для школярів і часткову компенсацію за дитсадки, що є важливим для сімей з дітьми. Місцеві жителі активно підтримують українців, допомагаючи їм швидше інтегруватися.

Румунія

В Румунії перебуває понад 77 тисяч українців. Країна пропонує просту процедуру легалізації та працевлаштування. Попри відсутність державної фінансової підтримки, допомогу надають благодійні організації. Помірні ціни на оренду житла та можливість швидкого працевлаштування роблять Румунію привабливим варіантом.

Литва

Литва надає посвідку на проживання понад 74 тисячам українців. Країна забезпечує фінансову допомогу, безплатні медичні та освітні послуги, а також соціальне житло. Українці можуть одразу ж працевлаштовуватися, не чекаючи на отримання посвідки на проживання, та користуватися безплатним громадським транспортом.

Кожна з цих країн пропонує унікальні переваги для українських біженців, залежно від їхніх потреб і пріоритетів. Важливо враховувати рівень соціальної підтримки, можливості працевлаштування, культурні особливості та наявність української громади, щоб зробити найкращий вибір для нового життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів