Поділитись:

Чи справді сніданок - найважливіший прийом їжі за день: думки лікарів

Четвер, 13 червня 2024, 04:47
Чи справді сніданок - найважливіший прийом їжі за день: думки лікарів

Експерти розповіли, чи дійсно сніданок – найважливіший прийом їжі за день, як це стверджується.

Про це пише УНІАН.

Як зазначила доктор Емілі Купер, пропускаючи сніданок, ви не приносите своєму організму користь. За її словами, поганий сніданок набагато кращий за його відсутність.

«Коли люди пропускають сніданок, у великого відсотка людей починається порушення секреції інсуліну», - зазначила вона.

Інакше кажучи, пропуск сніданку загрожує низьким рівнем цукру в крові, який може спричинити втому, затуманення свідомості та «надмірну емоційну реакцію».

Зазначається, що деякі вчені пов'язали регулярні пропуски сніданку зі збільшенням ваги та ризиком виникнення діабету, спричиненим ожирінням.

Дієтологиня з Лос-Анджелеса, Ясі Ансарі зазначила, що багато її молодих пацієнтів регулярно пропускають сніданок, і це викликає занепокоєння:

«Це може призвести до нездорових звичок у їжі та нездорових стосунків з їжею... Незадоволення своїх потреб у цей період часу також може наражати людей на ризик затримки росту і неможливості досягти найкращих результатів у житті».

Водночас лікарка додала, що, працюючи з пацієнтами, вона враховує й інші чинники:

«Чи достатньо вони задовольняють свої потреби в харчуванні протягом решти дня? Чи знаходять вони час для фізичної активності? Чи достатньо вони сплять? Чи є баланс між роботою та особистим життям?».

Ансарі радить їсти «через рівні проміжки часу», але не менш важливо «прислухатися до того, що потрібно вашому організму».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів