Лікар назвав найкорисніший сир для кісток

Четвер, 13 червня 2024, 00:36

Остеопороз – захворювання кісток, яке значно підвищує ризик переломів. З віком поширеність остеопорозу збільшується, особливо серед жінок старше 50 років.

Доктор Джеймс Топілоу, фахівець із ревматології в Медичному центрі Університету Гакенсак, у коментарі виданню Parade повідомив, що для запобігання цьому захворюванню потрібно їсти сир, – пише УНІАН. 

Зазначається, що сир містить деякі життєво важливі поживні речовини для здоров'я кісток. Доктор Топілоу рекомендує додати до свого раціону пармезан.

Чим хороший сир пармезан

«Сир пармезан – хороше джерело кальцію, який необхідний для здоров'я кісток», – каже лікар. «Кальцій допомагає будувати і підтримувати міцні кістки, а також запобігати остеопорозу».

Унція пармезану також містить понад 8 грамів білка, який, за словами доктора Топілоу, необхідний для будівництва та відновлення кісток. Дослідження, опубліковане 2023 року в журналі Journal of Cachexia, Sarcopenia and Muscle, виявило зв'язок між загальною кількістю споживаного тваринного білка і мінеральною щільністю кісток.

Крім того, пармезан також містить вітамін К і фосфор - дві ключові поживні речовини для здоров'я і міцності кісток.

Дослідження, опубліковане 2020 року, вказує, що вітамін К може підвищити мінеральну щільність кісток і знизити ймовірність переломів у людей з остеопорозом. Водночас мета-аналіз 2021 року показав, що поєднання вітаміну К і кальцію може сприяти підвищенню мінеральної щільності кісток.

Найкраща дієта для здоров'я кісток

  • віддайте перевагу продуктам, багатим на кальцій;
  • включіть у раціон джерела вітаміну D;
  • харчування має бути збалансованим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: