Поділитись:

Перші результати: у Луцьку завершилося голосування за бюджет участі

Середа, 12 червня 2024, 11:23
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У Луцьку завершилося онлайн-голосування за проєкти «Бюджету участі 4.5.0.», яке стартувало 1 червня. Цього року на конкурс було подано 23 заявки.

Про це пише Суспільне.

Як розповів заступник директора департаменту економічної політики Луцької міськради Сергій Омельчук, перемогли 16 проєктів, за які жителі громади віддали найбільше голосів. З його слів, 10 із 16 проєктів-переможців спрямовані на забезпечення сил безпеки та оборони.

«П'ять проєктів передбачають придбання дронів. Інші – направлені на закупівлю снайперського прицілу, РЕБу, плетіння сіток та обладнання мультимедійного тиру для підготовки цивільного населення», – каже Сергій Омельчук.

За словами посадовця, серед інших проєктів, які перемогли, три орієнтовані на ремонт укриттів в школах, ще три – на реабілітацію військових, соціально-психологічну адаптацію і самооборону.

«Офіційне оголошення результатів бюджету участі 4.5.0. відбудеться 15 червня. На реалізацію всіх проєктів у бюджеті Луцької громади передбачено 4 мільйони гривень. Максимальна вартість одного проєкту – 250 тисяч гривень», – додав заступник директора міського департаменту економічної політики.

До кінця 2024 року мають бути здійснені усі закупівлі через систему ProZorro за проєктами-переможцями.

Нагадаємо: у 2024 році обсяг коштів, закладених на реалізацію громадських ініціатив, становить чотири мільйони гривень. Або ж по 250 тисяч гривень на кожен проєкт. Загалом отримати фінансування можуть 16 проєктів. 

Довідково: 
Бюджет участі – процес взаємодії міськради з громадськістю, направлений на залучення жителів міської територіальної громади до участі у бюджетному процесі шляхом прийняття рішень щодо розподілу частини міського бюджету через подання відповідних ініціативних проєктів розвитку, спрямованих на вирішення пріоритетних проблем населених пунктів та його жителів, проведення відкритого громадського голосування за такі проєкти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів