Поділитись:

«Добровільно зробив свій вибір»: у ТЦК прокоментували мобілізацію 54-річного чоловіка, який переніс інсульт

Вівторок, 11 червня 2024, 16:12
54-річний Валерій Талабан та його донька Анжеліка
54-річний Валерій Талабан та його донька Анжеліка

У Тернопільському обласному ТЦК прокоментували інформацію щодо мобілізації 54-річного чоловіка, який хворіє на алкоголізм, нещодавно переніс інсульт і тричі був визнаний ВЛК непридатним до військової служби.

Про це пише сайт новин Тернополя та області «За Збручем».

Донька мобілізована Анжеліка Талабан розповіла, працівники ТЦК затримали батька 8 червня. На ВЛК у Тернополі чоловіка визнали непридатним до військової служби. Попри це, його знову доправили у ТЦК, а звідти – у військову частину. При цьому рідним не повідомили, де він перебуває, не дають можливості зв’язатися з ним чи передати речі першої необхідності.

«Для розуміння: мій батько косоокий, ледве пересувається через численні травми хребта та ребер, алкоголік (пʼє щодня та у великих кількостях) та нещодавно переніс інсульт. Він вже на перший погляд точно не виглядає, як здорова людина, яка нестиме користь на фронті», – написала вона у фейсбуці.. 

Тернополянка зазначила, що її батько тричі був визнаний ВЛК непридатним до військової служби. 

В обласному ТЦК запевняють, що чоловіка мобілізували законно. Мало того, запевняють, що він «добровільно зробив свій вибір». Також там зазначають, що мобілізований має відмінну від доньки позицію щодо своєї служби в лавах ЗСУ і просив не розглядати її скаргу.

«Повідомляємо, що гр. Талабан В.А. був призваний на службу в ЗСУ за мобілізацією згідно чинного законодавства, в добровільному порядку пройшов ВЛК, скарг та претензій не має, про що підтвердив особисто і письмово під час перевірки представниками Військової служби правопорядку.
Талабан В.А. має свідому активну громадську позицію, патріотично налаштований щодо участі чоловіків у протистоянні російській агресії та службі в ЗСУ і самостійно та добровільно зробив свій вибір.
Ми допускаємо розбіжності в поглядах на службу в ЗСУ у Талабана В.А. та його доньки, скаргу якої він просив не розглядати, так як вона безпідставна та не відповідає реальній ситуації», – ідеться у повідомленні Служби звʼязків з громадськістю Тернопільського обласного ТЦК та СП.

Нагадаємо: секретар Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Роман Костенко заявив, що за останній місяць мобілізували, мабуть, як за останні пів року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів