Поділитись:

На Волині в домашнього кота виявили сказ

Понеділок, 10 червня 2024, 14:26
На Волині в домашнього кота виявили сказ

У Камінь-Каширському районі встановили карантинні обмеження через виявлений випадок сказу в домашнього кота.

Про це у понеділок, 10 червня, повідомили на фейсбук-сторінці Камінь-Каширської районної військової адміністрації.

Сказ у домашньої тварини – кота – виявили у селі Кам’януха Маневицької громади. Це підтвердили результати експертизи, здійснені на базі Волинської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

У зв’язку з цим начальниця районної військової адміністрації Ольга Ващук скликала засідання протиепізоотичної комісії, у ході якого затвердили відповідний план заходів, спрямований на ліквідацію вогнища захворювання.

Територію села Кам’януха визначили неблагополучною і застосували карантинні обмеження. Разом із цим, компетентні служби контролюють епізоотичну ситуацію.

За словами фахівців, на сказ у дикій природі почасти хворіють лисиці та вовки, а з домашніх тварин – собаки та коти. Тож, щоб вберегти своїх домашніх улюбленців від цієї небезпечної хвороби, слід проводити вакцинацію. Її здійснюють в установах ветеринарної медицини.

Нагадаємо: нещодавно на території Луцького, Володимирського, Ковельського та Камінь-Каширського районів завершили весняну кампанію з імунізації диких м'ясоїдних тварин проти сказу, яка тривала із 21 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів