Поділитись:

Сестра загиблого воїна з Волині зустріла посла рф у закривавленій сукні

Субота, 08 червня 2024, 18:12
Сестра загиблого воїна з Волині зустріла посла рф у закривавленій сукні

Нагадати світові про війну в Україні та зупинити російський тероризм. Під таким гаслом у столиці Польщі відбулася акція на підтримку нашої держави, організована фондом Євромайдан-Варшава. Це волонтерська група, що організовує військову допомогу Україні ще із 2014 року.

Про це пише газета Полісся.

У закривавлених сукнях із написами українських міст, зруйнованих росією, активістки зустріли посла рф, який традиційно 9 травня приходить покласти квіти до меморіалу радянським солдатам у Варшаві.

Участь у заході взяла сестра загиблого у війні з окупантами Героя з Каменя-Каширського Станіслава Солов’я  Анна Веремчук. Із портретом брата в руках жінка символізувала Україну, яка й досі стікає кров’ю через вторгнення держави-агресорки. На знак протесту злочинним діям загарбників в адресу дипломата присутні скандували «терорист». За словами Анни, до цього перфомансу була прикута увага усіх світових ЗМІ.

«Більшість поляків підтримує проукраїнську позицію і продовжує вболівати за нашу країну. Тому завданням волонтерської групи було вкотре привернути увагу закордонної преси та не дозволяти російській пропаганді впливати на свідомість населення Польщі. У своїй промові через засоби масової інформації ми закликали зарубіжних партнерів надати військову допомогу Україні та посприяти звільненню полонених з російських катівень», – каже Анна. 

Сестра загиблого воїна з Волині зустріла посла рф у закривавленій сукні 

Чимало поляків, які спостерігали за дійством, знімали головні убори та схиляли голови, співчуваючи у такий спосіб нашим землякам через втрату найкращих синів та доньок, які стоять щитом, захищаючи Європу від божевільних планів путіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів