Поділитись:

У Луцьку під землю ховають сміття від безхатченків та собак (відео)

П'ятниця, 07 червня 2024, 12:02
У Луцьку під землю ховають сміття від безхатченків та собак (відео)

У Луцьку оцінювали, як служать нові смітники. Вони - напівпідземні. Кожен замінює 5 звичайних. У Луцькспецкомунтрансі, підприємстві, що відповідає за чистоту, смітники хвалять. Одночасно розповідають, як обирають двори, де ставити нові.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.

«Міська рада минулого року проголосувала програму з відновлення систем і локацій збору твердих побутових відходів. Відповідно, згідно з цією програмою, ми маємо фінансування та реалізовуємо ці підземні системи», – розповідає директор КП «Луцькспецкомунтранс» Володимир Марценюк.

У Луцьку таких підземних смітників вже є 17, а ще шість – наземні. Очільник «Луцькспецкомунтрансу» запевняє: ще стільки ж хочуть поставити вже цього року.

«З погляду експлуатації одні плюси. Нам їх стало обслуговувати легше, нам їх стало обслуговувати швидше. Тобто автомобіль-сміттєвоз за той час може обслужити майже в 1,5 рада більше локацій, ніж класичних», – каже керівник підприємства.

Основне – сміття тепер не валятиметься на вулиці. Адже через висоту та закриту кришку до контейнера так просто не доступишся. Бо з класичними смітниками, зі слів влади, було більше проблем: люди не закривали їх і відходи розтягували собаки та птахи. Іноді й безхатченки наводили безлад навколо. Поруч з новими смітниками також встановлюють й урни для збору пластику.

Фінансується проєкт із коштів Луцької громади.

У Луцьку під землю ховають сміття від безхатченків та собак (відео)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів