Поділитись:

Чи можна їсти сухофрукти влітку: що кажуть лікарі

Субота, 08 червня 2024, 01:17
Чи можна їсти сухофрукти влітку: що кажуть лікарі

Під час літньої спеки справжнім порятунком стають прохолодні та освіжаючі смаколики, а саме легкі салати, фруктові смузі або морозиво, проте є ще один корисний варіант, який має сильну поживну цінність, а саме сухофрукти,

Про це пише УНІАН.

Вони не лише смачні та ситні, але й багаті на необхідні поживні речовини, які допоможуть вам почуватися якнайкраще у спекотну погоду, проте є декілька речей, які варто врахувати, перш ніж почати їсти сухофрукти. 

Доктор Ранга Сантош Кумар, консультант-терапевт і діабетолог розповів, як правильно включити сухофрукти до літнього раціону. 

Переваги розмочених сухофруктів

Перед вживанням лікар радить замочувати сухофрукти, адже це полегшує їх перетравлення та засвоєння, сприяючи водному балансу в спекотні місяці. Також це покращує засвоєння поживних речовин, роблячи сухофрукти більш доступними для вашого організму. 

Крім того, замочування сухофруктів розщеплює складні сполуки, сприяючи легшому травленню, що дуже корисно для тих, хто має проблеми з травленням. 

Джерело поживних речовин

Доктор Кумар назвав кілька багатих на поживні речовини сухофруктів, які ідеально підходять для літа. Серед них є мигдаль, адже він ідеальний для вегетаріанців/веганів, містить вітамін E, магній, клітковину та білок. 

Наступними є фісташки, вони насичені білком, корисними жирами, клітковиною та антиоксидантами, які борються із запаленням. Крім того, кеш'ю багатий на корисні жири, клітковину, мінерали та антиоксиданти, які підвищують імунітет. 

"Волоські горіхи: чудове джерело омега-3 для здоров'я мозку, з антиоксидантами, які борються із запаленням і захищають серце. Ізюм: містить клітковину, калій і залізо, при цьому низькокалорійний і ідеально підходить для контролю ваги. Фініки: містять клітковину, калій і магній, а також високий вміст антиоксидантів, які сприяють травленню. Інжир: смачне джерело необхідних мінералів і джерело поживних речовин", - запевняє фахівець.

Помірність - ключ до успіху

Попри те, що сухофрукти мають безліч переваг, доктор Кумар застеріг від надмірного споживання, адже вони мають цукор, який може сприяти розвитку карієсу. Також сухофрукти мають глікемічний індекс, що може спричинити різні стрибки рівня цукру в крові та енергетичний колапс. Особливо треба бути уважними в цьому питанні діабетикам. 

Проте якщо вживати сухофрукти у помірних кількостях (рекомендовано 20-30 грамів), то вони можуть стати поживним та ситним літнім перекусом. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів