Про це варто забути перед сном: які напої та їжа викликають безсоння

П'ятниця, 07 червня 2024, 01:58

Існує більше продуктів і напоїв, які можуть зіпсувати сон, ніж люди думають.

Про це пише УНІАН.

Що не можна їсти перед сном:

Сомнологи назвали сім таких досить несподіваних продуктів страв і напоїв. Лікарі рекомендують їх уникати, якщо у вас проблеми зі сном:

Гостра їжа. Сертифікований лікар з медицини сну і внутрішніх хвороб Абхінав Сінгх пояснив, що гостра їжа може підвищити кислотність у шлунку, а це ускладнить сон. Сінгх пояснив, що рівень шлункової кислоти вночі і так вищий, і якщо вона продовжить підвищуватися, це може порушити сон. Із цим погодився і лікар із медицини сну Ручир П. Патель,

Піца (або що-небудь із томатним соусом). Томатний соус також може спричиняти кислотний рефлюкс, який може порушити сон, зазначили фахівці. За словами Патель, загалом перед сном краще уникати вживання продуктів із високим вмістом натрію та насичених жирів.

Бургери. Це ще одна їжа, на перетравлення якої організму потрібно більше часу. З цієї причини, каже Сінгх, вживання гамбургера перед сном може не дати вам заснути, особливо якщо в ньому є кетчуп, що, знову ж таки, може спровокувати кислотний рефлюкс.

Морозиво. Доктор Радж Дасгупта розповів, що продукти з високим вмістом цукру можуть спричинити коливання рівня цукру в крові, проблеми зі шлунком і тримати організм у напрузі перед сном.

Молоко. За словами доктора Пателя, склянка молока перед сном може ускладнити засинання.

Вітамінна вода. Деякі модні бренди води можуть містити до 50 міліграмів кофеїну.

М'ята перцева. У деяких людей м'ята може викликати кислотний рефлюкс і проблеми зі сном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: